Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Αντιστεκόμαστε στον πολιτικό εκφυλισμό και σε επιλογές διαμελισμού της χώρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’


Με την υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κλείνει και τυπικά ο φαύλος κύκλος μιας δουλοπρεπούς όσο και μειοδοτικής διαχείρισης, που οδήγησε στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανοίγει ωστόσο το μεγάλο κεφάλαιο της αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική, και παράλληλα με αυτό, ενεργοποιείται ένα επικίνδυνο εκφυλιστικό μείγμα ιδεοληψιών, δεσμεύσεων αλλά και επιθετικών διεκδικήσεων, μέσα στο οποίο επιχειρείται να δρομολογηθεί ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ, μια αυθαίρετα αναθεωρημένη εθνική ατζέντα.

Η συμφωνία των Πρεσπών, ως επιστέγασμα ανεπίτρεπτων εθνικών υπαναχωρήσεων, συνιστά πράξη με πολλαπλές επιπτώσεις, χαρακτηριστικότερες των οποίων είναι…
  • Το ‘’κλείδωμα’’ της οριστικής κατάλυσης κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, με την ντε φάκτο ενσωμάτωσή τους στους Αμερικανονατοϊκούς ενεργειακούς και λοιπούς στρατηγικούς σχεδιασμούς…
  • Η περαιτέρω αποθράσυνση της διεκδικητικής επιθετικότητας εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας, η οποία ενεργοποίησε μια νέου τύπου διαρκή υβριδική επίθεση σε βάρος της χώρας, σε πολλαπλά επίπεδα, με το βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία καινούριων νομικοπολιτικών τετελεσμένων και με προφανή επιδίωξη την... ισχυροποίηση ακόμη και αυτής της διπλωματικής της θέσης, έναντι του Διεθνούς δικαίου.
  • Η εκφυλιστική κατάρρευση του παραδοσιακού πολιτικού προσωπικού και η απολύτως χορογραφημένη απόπειρα της ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος, έξω από αρχές και παραδοσιακούς πολιτικούς κανόνες, και με παράλληλη αξιοποίηση τριτοκλασάτων απολύτως συστημικών και απολύτως ελεγχόμενων αναλωσίμων, που διεκδικούν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της επόμενης μέρας.
Επικίνδυνη παράμετρος αυτής της εξέλιξης, είναι η επιταχυνόμενη διαδικασία  εκφυλισμού της Δημοκρατίας και εκφασισμού της πολιτικής ζωής, αλλά και το απαράδεκτο φαινόμενο, των τοξικών αντιλήψεων που στοχοποιούν συλλήβδην την πολιτική, και επιχειρούν με ψευδεπίγραφα προσχήματα να αποπολιτικοποιήσουν - αποκομματικοποιήσουν τους σύγχρονους λαϊκούς και εθνικούς αγώνες.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ θεωρεί ότι ως κοινωνία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καινούρια κατάσταση, σύνθετη, επικίνδυνη, πολλαπλά εκφυλιστική, και η οποία αποτελεί μέρος ενός επικίνδυνου σχεδίου που επείγει να ανατραπεί, πριν αποδομήσει πλήρως τη χώρα.

Το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και οι απαράδεκτες έως ανησυχητικές παραδοχές με τις οποίες επιχείρησε να αξιολογήσει το αποτέλεσμά του, παραπέμπουν σε μια διαχειριστική αντίληψη που προσδίδει μια επικίνδυνη τροπή στο περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου, και αυτή η εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Ανησυχητικά υπήρξαν και όλα όσα άφησε να εννοηθούν ο παραιτηθείς υπουργός εξωτερικών, για το περιεχόμενο της Ελληνοαλβανικής ατζέντας.

Ανησυχητική θεωρούμε τέλος τη στάση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων – ιδιαιτέρως αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης – η οποία παρά τούς επικοινωνιακούς ακροβατισμούς, όχι μόνο δεν αποστασιοποιείται καθαρά από αυτό το πλαίσιο αντιλήψεων, αλλά σπεύδει να δηλώσει σε όλους τους τόνους, σεβασμό και απόλυτη προσαρμογή στα νέα επικίνδυνα τετελεσμένα.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ θεωρεί πως όλα τα παραπάνω (και η Συμφωνία των Πρεσπών που προηγήθηκε, αλλά και όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν) δεν αποτελούν αποσπασματικά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπίζονται ξεκομμένα από το συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον.
  • Είναι το μοιραίο αποτέλεσμα της βαθιάς εξάρτησης στην οποία παραδέρνει ή χώρα…
  • Συνιστούν μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού που τροποποιεί δραματικά τη φυσιογνωμία της και τη γεωπολιτική της θέση…
  • Προκαθορίζουν ένα πλαίσιο καταστροφικών διευθετήσεων στο οποίο σύρεται η πατρίδα μας και αποσκοπεί στην περαιτέρω συρρίκνωση των ιστορικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του διαφορετικού ρόλου που της επιφυλάσσεται, στο υπό ανασύνταξη σύστημα της Βαλκανικής και σε αυτό της ΝΑ Μεσογείου.
Γι’ αυτό και κατά την άποψή μας, οι αποσπασματικές δράσεις δεν αρκούν. 
  • Εγκλωβίζουν την κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα. 
  • Συντηρούν φαινόμενα εμφάνισης ενός νέου τύπου παραγοντισμού, πρόθυμου να ρευστοποιήσει τις ‘’μετοχές’’ του στο πολιτικό χρηματιστήριο. 
  • Ανατροφοδοτούν την απογοήτευση και εν τέλει την αποστράτευση μετά από περιορισμένης εμβέλειας αγωνιστικές εξάρσεις.
Καλούμε την Ελληνική κοινωνία, σε καθολική πολιτική επαγρύπνηση για τα χειρότερα που έρχονται ΚΑΙ για την Ελλάδα ΚΑΙ για την Κύπρο.

Θεωρούμε όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο το συντονισμό της δράσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προκειμένου να αποτραπούν τα επικίνδυνα σχέδια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δηλώνουμε προκαταβολικά έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία στο βαθμό που θα είναι απολύτως στοιχειοθετημένη και δεν θα λειτουργεί πυροτεχνηματικά , διότι αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και καθιστά την πιθανότητα αντιμετώπισής του πλήρως αποδυναμωμένη.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, συνιστούν μια καινούρια κατάσταση και οδηγούν την πατρίδα μας πολλαπλά αποδυναμωμένη σε θεμελιώδεις υπαναχωρήσεις, που θα συντελέσουν ακόμη και στον γεωπολιτικό της ακρωτηριασμό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει αντικειμενικά επί τάπητος το συνολικό πρόβλημα του καθεστώτος εξάρτησης υπό το οποίο τελεί η χώρα, και η ανάγκη της ουσιαστικής ρήξης με αυτό, αναγορεύει σε πρώτιστο πρόβλημα, το πρόβλημα της ταυτότητας της εξουσίας.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" καλεί τον Ελληνικό λαό να μη συμβιβαστεί και να μην νομιμοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τον τόπο μας η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, και ο μόνος τρόπος για να την αμφισβητήσει αποτελεσματικά, είναι η σχεδιασμένη κλιμάκωση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε ολόκληρη την επικράτεια... 

Μιας οργανωμένης αντίστασης που θα αγκαλιάσει τους μαθητές, τους αγρότες, τις επαγγελματικές ενώσεις, τα αθλητικά σωματεία, την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, τις υγιείς μικρές και μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που επιμένουν να οραματίζονται μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Μιας οργανωμένης αντίστασης που θα αμφισβητήσει εμπράκτως το καθεστώς της εξάρτησης, τις συμφωνίες της υποτέλειας που το έχουν ισχυροποιήσει, το ασύδοτο "δικαίωμα" αυτού του πολιτικού προσωπικού στη μειοδοσία, και εν τέλει την ίδια την ταυτότητα της πολιτικής εξουσίας στον τόπο μας.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" καλεί τον Ελληνικό λαό να απομονώσει όλους εκείνους που έβγαλαν στο σφυρί τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του, και φυσικά τον καλούμε να αντισταθεί στο νοσηρό και επικίνδυνο φαινόμενο κατευθυνόμενης "εισαγωγής" αμερικανοτραφέντων παραγόντων, που με πρόσχημα τον "Μακεδονισμό", επιχειρούν να αναβιώσουν σκοτεινές μετεμφυλιακές εποχές και πλήρως ελεγχόμενους πολιτικούς μηχανισμούς από τους ατλαντικούς υπερπροστάτες. Η εποχή των σύγχρονων Βαν Φλιτ, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αναβιώσει στον τόπο μας.

Θεωρούμε τέλος ειδικά σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ότι οι "ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ" θα πρέπει να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου. Συμβάλλοντας στην ενίσχυση με παρουσίες του μετώπου της δράσης και όχι με πολιτική μονομέρεια στη διαχείριση των στόχων, γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" είναι ανοικτή σε κάθε πρόσκληση για κοινή συνάντηση φορέων, κινήσεων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων, με στόχο την οργάνωση της πάλης και με ξεκάθαρο ενιαίο και αδιαίρετο πολιτικό πλαίσιο που θα αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές προεκτάσεις τους.

Η Π.Γ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου