Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Δεν μπορείς να επενδύσεις στο μέλλον με όσους διαθέτουν ΜΟΝΟ επιβαρυμένο παρελθόν

Η πρώτη πράξη μιας ηθικά και πολιτικά εκφυλιστικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε. Από αυτή την άποψη, είναι φανερό πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με το συναίσθημα, αλλά με οδηγό τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα που ανακύπτουν…

μέλους της ΠΓ του "Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Ας έχουμε λοιπόν υπ όψιν μας τα εξής: 

ΠΡΩΤΟΝ:  Η υπερψήφιση της συμφωνίας, ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ το φαύλο κύκλο μιας τραγωδίας η οποία εγκαινιάστηκε με την "διαπραγμάτευση" Κοτζιά. Αντιθέτως ΑΝΟΙΞΕ τον ασκό του Αιόλου και απασφάλισε την δυναμική της αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική, τοποθετώντας τη χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η υπερψήφιση της συμφωνίας απαιτούσε... Πολιτικό προσωπικό αποφασισμένο να μειοδοτήσει, αλλά και μια κοινωνία σε παράλυση, ανίκανη να αντιδράσει αποτελεσματικά, και να ανακόψει τις επικίνδυνες εξελίξεις.

Το πολιτικό προσωπικό που μειοδότησε ΕΜΦΑΝΩΣ, το γνωρίζουμε άπαντες, και το γνωρίζουμε με το ονοματεπώνυμό του...
  • Έχουμε όμως επίγνωση για το ποια είναι η πολιτική ταυτότητα της ΑΦΑΝΟΥΣ μειοδοσίας που συντελέστηκε ΜΕΣΑ στη Βουλή, με το φερετζέ της Αντιπολίτευσης;
  • Έχουμε επίγνωση για τον πραγματικό ρόλο που έπαιξαν οι καρικατούρες της πατριδοκαπηλίας οι οποίες προσφέρθηκαν -έναντι δημοσιότητας- να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σ αυτή τη... σύνθετη πολιτική επιχείρηση, και οδήγησαν την κοινωνία στον αποπροσανατολισμό και τη διάθεσή της να αντισταθεί πολιτικά σε εκφυλιστική παράλυση;
ΤΡΙΤΟΝ: Η κοινωνία δεν αλλοτριώθηκε. Η κοινωνία αποπροσανατολίστηκε. Και αποπροσανατολίστηκε συνειδητά και οδηγήθηκε στην ουσιαστική πολιτική παράλυση, απολύτως χορογραφημένα.
  • Με ψευδοσυνθήματα που σαγήνευσαν, αλλά που στην ουσία τους δεν συνέθεσαν συγκροτημένο και στιβαρό πολιτικό λόγο...
  • Με φλύαρους νουβελογράφους, καταφανώς ανίκανους και απρόθυμους να καταδείξουν το πρόβλημα, τη φυσιογνωμία του, το οδικό χάρτη της αντιμετώπισής του...
  • Με παραγοντίσκους απρόθυμους να συμπαραταχθούν και να συμπράξουν προκειμένου να οικοδομηθεί ένας πραγματικός πόλος πολιτικής αντίστασης, απέναντι στην πολιτικά συσπειρωμένη «συμμαχία των προθύμων», που οδήγησε τα πράγματα στην υποταγή.

Όλοι έχουν ονοματεπώνυμο και οφείλουμε να το ανασύρουμε στη μνήμη μας, γιατί οι «εργολαβίες» ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.


Οι εξελίξεις μετά την επικύρωση της συμφωνίας θα επιταχυνθούν και κυρίως θα εκτραχυνθούν. Πρωτίστως στο εσωτερικό μέτωπο. Ο τρόπος με τον οποίο η χώρα οδηγήθηκε στην αυτοπαγίδευσή της, θα καταστήσει πολλαπλά δυσκολότερη τη διαδικασία αντιμετώπισης των σύνθετων προβλημάτων που θα ανακύψουν την επόμενη περίοδο.

Και την ίδια στιγμή, η διαχρονική πέμπτη φάλαγγα που θα κληθεί να αποπροσανατολίσει και να εκτρέψει την κοινωνική αντίδραση σε αδιέξοδες ατραπούς, είναι άκρως απαραίτητη στο συμπληρωματικό ρόλο που αντικειμενικά της έχει ανατεθεί.

Αυτή τη φορά όμως, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε γραφικούς και εθνομηδενιστές τσαρλατάνους, να διασύρουν αιτήματα, συνθήματα, στόχους και νεφελώδεις προσδοκίες των πολιτών. Έχουμε στη διάθεσή μας πλέον όλα τα δεδομένα, προκειμένου να μην υπάρξουν αφελείς που θα κουβαλήσουν νερό στο μύλο του καιροσκοπισμού και της ματαιοδοξίας.
  • Οι κάθε λογής "ΑΝΕΚΔΟΤΟΙ" και τα "ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ" έδειξαν το αποκρουστικό πρόσωπο της πραγματικής τους ατζέντας, με την πατριδοκαπηλία και την αποπροσανατολιστική ρητορική, να αναδεικνύεται σε όχημα εξυπηρέτησης της προσωπικής και πολιτικής τους ματαιοδοξίας...
  • Οι νεοναζί της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" πλειοδότησαν σε ανυπόστατα παραμύθια που οφείλουμε να αποκαλύπτουμε...
  • Οι παραμυθατζήδικες διεργασίες στην εξωκοινοβουλευτική και ΣΥΡΙΖΟκλωνοποιημένη Αριστερά, με τις ετερόκλητες κολεγιές και με τις υποκριτικές της εμφανίσεις, επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά ότι δεν αποτελεί την φερέγγυα πολιτική δύναμη στην οποία μπορεί κανείς να εναποθέσει ελπίδες.

Διγλωσσία… Ασταθείς πολιτικές προσεγγίσεις… Και αλλεπάλληλες εξισορροπητικές πιρουέτες ανάμεσα στην εθνομηδενιστική ρητορική του κίβδηλου «αντιεθνικισμού» και στην ασταθή, διστακτική, φοβική αλλά και άχρωμη ψευδοπατριωτική φλυαρία, αποτελούν στοιχεία που ΔΕΝ παραπέμπουν σε φορέα υπεύθυνης διαχείρισης των μεγάλων προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, αλλά σε μια συμπαθητική παρέα  διαχείρισης ισορροπιών, με το βλέμμα στραμμένο στα κουκιά της επερχόμενης κάλπης.

Δεν τα λέμε αυτά για να συκοφαντήσουμε κανέναν. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές άλλωστε, καμαρώνουν για τις επιλογές και τη στάση τους...

Η κοινωνία ωστόσο οφείλει να έχει απόλυτη επίγνωση, πως δεν μπορεί πλέον να επενδύσει στο μέλλον, σε όσους το μόνο που διαθέτουν είναι επιβαρυμένο παρελθόν.

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να το κάνει τώρα, που το πλέον επώδυνο υποπροϊόν της παρακαταθήκης ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερο επώδυνο ακόμη και από αυτήν καθ εαυτή τη συμφωνία των Πρεσπών), είναι ο αέρας της ηττοπάθειας και της συμβιβαστικής προθυμίας την οποία εξέπεμψε η ίδια η Βουλή των Ελλήνων, με αποδέκτη την γεωστρατηγική βουλιμία που στραγγαλίζει τη χώρα εν όψει εξελίξεων και ευρύτερων ανακατατάξεων.
  • Ο γενικευμένος πολιτικός εκφυλισμός τον οποίο σηματοδότησε η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία… 
  • Τα νοσηρά φαινόμενα της πολιτικής αναξιοπρέπειας που κορυφώθηκαν με τις άνευ αρχών πολιτικές μεταδημοτεύσεις… 
  • Η ανοχή στις δηλητηριώδεις παρουσίες των Σιών, των Τασιών, των Φίληδων, και λοιπών «αστέρων» που σηματοδότησαν ένα φαινόμενο καθολικότερης αξιακής αποκαθήλωσης σε ένα μεταμοντέρνο πολιτικό στερέωμα χωρίς ταυτότητα και με ανύπαρκτο εθνισμό…
Θέτουν επί τάπητος την ανάγκη συγκρότησης ενός πανεθνικού μηχανισμού πολιτικής αντίστασης που θα διευκολύνει την ενδυνάμωση ενός αυθεντικού, ρωμαλέου και πραγματικά δημοκρατικού πατριωτικού κινήματος. Και αυτόν, οφείλουμε να τον χτίσουμε με τα καλύτερα υλικά και πριν απ' όλα με την αλήθεια και την αυθεντικότητα της ψυχής μας. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτός ο τόπος, δεν έχει μέλλον.

Η πατρίδα μας, μόνο μέσα από την συνολική πολιτική ανατροπή που θα επαναπροσδιορίσει το ρόλο της, την θέση της στην αρχιτεκτονική της περιοχής, και το αμετάκλητο κλείδωμα της πολιτικής και θεσμικής της ανασύνταξης, θα μπορέσει να ξανακοιτάξει το μέλλον με αυτοπεποίθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου