Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

"Ανάπτυξη" στη Θράκη με αποβιομηχάνιση και εξαγορά συνειδήσεων και σιωπής

Ακαταδίωκτο για τα πρόσωπα που από τις 31/3/2016 διατέλεσαν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ψήφισε η κυβέρνηση με τροπολογία στον νόμο 4587/18 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις»...
Αποτέλεσμα εικόνας για βιομηχανια ζαχαρησ
Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία δίνεται νέα τετράμηνη προστασία στην ΕΒΖ από τους πιστωτές της ενόψει της...

κατάθεσης σχεδίου «εξυγίανσης» στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Κώδικα/άρθρο 106, καθώς στις 3 Γενάρη του 2019 λήγει η προηγούμενη τετράμηνη προστασία από τους πιστωτές της ΕΒΖ.

Οι 210 εργαζόμενοι που διεκδικούν δεδουλευμένα 3,5 μηνών και οι τευτλοπαραγωγοί βλέπουν την τευτλοκαλλιέργεια να σβήνει και την ΕΒΖ να οδηγείται σε κλείσιμο, αφού πρώτα απαλλαγεί από τους εργαζόμενους. Ετσι, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού της ΕΒΖ σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και την έναρξη ισχύος προγράμματος ειδικής επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει το 56ο έτος της ηλικίας τους και μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός πενταετίας.
Με τη συγκεκριμένη διάταξη για το ακαταδίωκτο που ψήφισε η κυβέρνηση, αναστέλλεται η ποινική δίωξη κατά των παραπάνω προσώπων για τις πράξεις μη καταβολής πάσης φύσεως οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, καθώς και για την πράξη του άρθρου μόνο του ΑΝ 690/1945.
Επίσης, κατά των παραπάνω προσώπων δεν επισπεύδονται πράξεις ή μέτρα εκτέλεσης κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ή άλλον ειδικό νόμο ή διασφαλιστικά μέτρα, καθώς και κάθε διαδικασία που κατατείνει στην είσπραξη των οφειλών της εταιρείας προς το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού.
Η αναστολή διαρκεί μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας από το δικαστήριο, οπότε εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη εναντίον τους για τις πράξεις που περιγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου