Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Η χθεσινή κινητοποίηση... Ο πήχης... Το αποτέλεσμα... Και οι διαχρονικοί φαφλατάδες

Καλημέρα σε όλους. Είμαι ένας από τους ομολογουμένως λίγους που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση αντίθεσης στην παρουσία της Μέρκελ, αλλά οφείλω να έχω επίγνωση ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ αυτού που έκανα, και να μην πετάω στα σύννεφα ωσάν επαναστατημένος φαφλατάς... 


Συμμετείχα ΑΠΛΩΣ σε μία κινητοποίηση… Σε μια ακόμη από τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις στις οποίες έχω συμμετάσχει στη ζωή μου. Και δεν αισθάνομαι περισσότερο σπουδαίος και διαλεκτός, σε σχέση με τα εκατομμύρια των Αθηναίων που δεν συμμετείχαν. Στην προσωπική πολιτική μου διαδρομή...
  • Άλλες φορές είχα απέναντί μου τα απόνερα της φασιστικής δικτατορίας ήδη από τα μαθητικά χρόνια...
  • Άλλες φορές απέναντι ήταν η δολοφονική απεργοσπασία της πρώτης μεταδικτατορικής περιόδου. Από τα μεγάλα εργοστάσια της Αθήνας μέχρι τα ναυπηγεία των μπράβων και των επίσης δολοφονικών μηχανισμών.
Ήταν οι εποχή που οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, άφηναν πίσω, απολυμένουςεπικηρυγμένους αγωνιστές για να μην ξαναβρούν δουλειά… Σακατεμένους… Ακόμη ΚΑΙ νεκρούς…

Ας έχουμε λοιπόν κύριοι ένα μέτρο... 
Η χθεσινή κινητοποίηση, ήταν μια ακόμη κινητοποίηση. Μια κακά οργανωμένη κινητοποίηση. Μια πολύ μικρή κινητοποίηση η οποία – νισάφι πια – ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ (όπως διαβάζω διάφορα κουλά στο διαδίκτυο). Δεν μετακόμισε η Καγκελαρία στα Προπύλαια ούτε στην οδό Αμερικής…

Και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Σ ΑΥΤΗ την κινητοποίηση, η...
‘’πρωτοπορία’’ των επαναστατών της χώρας (και το λέω αυτό γιατί διαβάζω ΚΑΙ τέτοια κουλά στο διαδίκτυο) οι οποίοι δικαιούνται να κρίνουν και να μιλούν απαξιωτικά για όσους δεν συμμετείχαν (διαβάζω ΚΑΙ τέτοια κουλά).

Ήταν μια κινητοποίηση με πολύ μικρή συμμετοχή, και η αιτία γι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι οι πολίτες της Αθήνας αγάπησαν τη Μέρκελ και αποστασιοποιήθηκαν εξ αιτίας της αγάπης τους.

Η αιτία είναι η θέση στην οποία τοποθέτησαν τον πήχη, όσοι έσπευσαν να καρπωθούν το αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης.
  • Την αναγόρευσαν σε συνώνυμο της ρήξης με το Μερκελισμό… 
  • Την αναβάθμισαν σε ύψιστο αντικατοχικό αγώνα… 
  • Είδαν μέσα από αυτήν όλον τον βαρύγδουπο εαυτό τους να μοστράρει δίπλα στους μεγάλους επαναστάτες του περασμένου αιώνα… 
  • Την φόρτισαν με την προσδοκία ότι θα σηματοδοτήσει κάποιο κιτρινογιλεκάτο ξέσπασμα, για να δικαιωθεί μέσα από αυτό, η επαναστατημένη φλυαρία τους η οποία είχε προηγηθεί.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν συγκεκριμένο... Οφείλουμε να είναι ΚΑΙ ερμηνεύσιμο…

Διότι στην Ελλάδα που κάποιοι ταμπουρλατζήδες των «αγανακτισμένων» επιχειρούν να αναβαθμιστούν σε αναλυτές, συμβαίνει το εξής παράδοξο:
  • Τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις σπεύδουμε να τις υιοθετήσουμε και να καρπωθούμε την πατρότητά τους…
  • Τις ναυαγισμένες πρωτοβουλίες σπεύδουμε να τις χρεώσουμε στους Εβραίους, στους Μασόνους, στο ΚΚΕ που δεν συμμετείχε, στον Χατζηπετρή κοκ…
Ένα πράγμα μόνο δεν κάναμε: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ… Απολογισμό για όλα όσα κάναμε (ή δεν κάναμε) προκειμένου να είναι επιτυχημένες.

Και το χειρότερο όλων, είναι πως όλοι αυτοί οι αμετανόητοι τύποι, αρνούνται να συνειδητοποιήσουν πως η αναντιστοιχία του ΠΗΧΗ με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, έχει κόστος για την ίδια την κοινωνία.

Επιμένουν ωστόσο στην ίδια λογική... 
Η κουλή επιχειρηματολογία της φούσκας, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο.

Τώρα λένε πως η ΜΑΧΗ των ΜΑΧΩΝ, θα δοθεί έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης του εκτρώματος των Πρεσπών.

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ… 
Κοροϊδεύουν την κοινωνία… ΟΧΙ γιατί αυτό θέλουν… Δεν τους κατηγορεί κανένας γι αυτό… 
Κοροϊδεύουν την κοινωνία γιατί αυτό μπορούν… Γιατί έτσι το αντιλαμβάνονται… Γιατί αυτό είναι το μέτρο της πολιτικής τους ανεπάρκειας… Γιατί δεν κοστίζει σε κανέναν τίποτε να αραδιάζει στο διαδίκτυο απλώς κουταμάρες.

Η ΜΑΧΗ των ΜΑΧΩΝ… Για να είναι τέτοια… Θα πρέπει να εμποδίσει πάση θυσία το έκτρωμα των Πρεσπών, από το να ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ… Γιατί αν φτάσει στη Βουλή, τότε ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, πρέπει να γίνει. Αλλά πρέπει να είναι συγκέντρωση κατά την οποία ο λαός θα κληθεί να πανηγυρίσει τη νίκη του. Δεν αρκεί από μόνη της για να τροποποιήσει εξελίξεις.

Γι αυτό και καλούμε για τελευταία φορά τους πάντες… ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ υιοθετώντας τη ρητορική της πομπώδους κενολογίας.

Το «Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», κατέθεσε ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για όλα όσα θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής της προδιαγεγραμμένης πορείας, την οποία πρόταση θα βρείτε ΕΔΩ.

Απέναντι σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική πρόταση, όλοι ετούτοι επέλεξαν ως απάντηση τη σιωπή. 

Θέλουν να ηγηθούν… ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ… Αλλά η καλογερική είναι βαριά, όταν πρέπει να ξεφύγεις από τα συνθήματα και να αναλάβεις την ευθύνη της διοργάνωσης ενός στοχευμένου πολιτικού αγώνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου