Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνήθηκε να απευθυνθεί στους διαδηλωτές μπροστά στο Κοινοβούλιο

Με την εγκληματική ανοχή της δικαστικής εξουσίας και της Εισαγγελίας ο Ζόραν Ζάεφ εκβιάζει τους βουλευτές για να ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, αν και στο δημοψήφισμα δεν έλαβε τη νομιμότητα για αυτήν την ενέργεια από τους πολίτες, είπε ο επικεφαλής του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι...


Ο ίδιος τόνισε ότι το κόμμα του και ο «Συνασπισμός για καλύτερη Μακεδονία», δεν θα λάβουν μέρος σε αυτήν την εγκληματική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Μίτσκοσκι, στην ιστορία θα γραφτεί ότι το όνομα δεν άλλαξε από τους πολίτες αλλά από... 80 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση με εκβιασμούς και απειλές.

«Προκειμένου να αλλαχθεί το συνταγματικό όνομα, δεν ακολουθήθηκε δημοκρατική διαδικασία, αλλά μέσω μιας πράξης βίας κατά των διαδικασιών, εκβιασμών και απειλών κατά βουλευτών και των συγγενών τους. 

Το VMRO-DPMNE και ο «Συνασπισμός για Καλύτερη Μακεδονία» δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία που γίνεται στη σημερινή συνεδρίαση, το κόμμα μας δεν θα νομιμοποιήσει την αλλαγή του Συντάγματος, επειδή οι αλλαγές που προωθούνται δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τους πολίτες», είπε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ένας διαδηλωτής από τους συγκεντρωθέντες μπροστά στο Κοινοβούλιο κάλεσε τον Μίτσκοσκι να μιλήσει στο λαό από το μικρόφωνο.

«Προσκαλώ τον πρόεδρο του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι να έρθει σε αυτό το αυτοσχέδιο βήμα και να απευθυνθεί στο λαό», ακούστηκε να λέει ένας διαδηλωτής. Ωστόσο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φάνηκε να αγνοεί την έκκληση  του.

«Για τελευταία φορά καλώ τον πρόεδρο του VMRO-DPMNE  να έρθει σε αυτό το αυτοσχέδιο βήμα να μιλήσει στον μακεδονικό λαό. Προσκαλείται από όλους».

Αλλά τελικά ο Μίτσκοσκι δεν ήθελε να μιλήσει στο μικρόφωνο. Η απόφασή του προκάλεσε οργή στους συγκεντρωμένους που έλεγαν ότι βγήκε μόνο και μόνο για να προβληθεί και να φωτογραφηθεί στο δρόμο…



tv21.tv
ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου