Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η "ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" θα σιγήσει οριστικά - Σας ευχαριστώ όλους...

Πρέπει να σας ενημερώσω – μιας και αυτό επιβάλει η υπεύθυνη στάση απέναντί σας - ότι η εκπομπή «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» παύει οριστικά να μεταδίδεται. Επί της ουσίας έχει ήδη πάψει εδώ και τρεις εβδομάδες...


Όλον αυτό τον καιρό, προσπαθήσαμε με τον καθηγητή γεωπολιτικής τον κ. Κ. Γρίβα, να αναδείξουμε με τρόπο υπεύθυνο, τα σοβαρά ζητήματα που συνέθεσαν τους σύγχρονους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στον πλανήτη, αλλά και στην ευρύτερη δική μας γεωπολιτική περιφέρεια. Και προφανώς τον ευχαριστώ από καρδιάς για την αμέριστη όσο και πολύτιμη βοήθεια και στήριξή του, σ αυτό το υπεύθυνο και ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα.

Νομίζω, πως αυτό που αφήνουμε πίσω, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο της "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ", είναι μια μικρή ίσως, αλλά ουσιαστική παρακαταθήκη στην υπεύθυνη προσέγγιση αυτών των ζητημάτων.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως σεβαστήκαμε και την εμπιστοσύνη σας, αλλά και το ενδιαφέρον με το οποίο αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας. Προφανώς όμως – όπως σε όλα τα πράγματα άλλωστε – δεν είχαμε μόνο συμμάχους, με πολυτιμότερο όλων το ενδιαφέρον και την εκτίμηση των περισσότερων, και για τα οποία σας ευχαριστούμε. 

Είχαμε και αντιπάλους, όπως είναι φυσικό. Με σημαντικότερους ίσως κάποιες «σπουδαίες αξίες», όπως είναι ο φθόνος και η μικρότητα. Αλλά και...
αυτά είναι μέσα στη ζωή. Και αυτά φυτρώνουν όπου βρουν γόνιμο έδαφος, και τέτοιο πάντα θα υπάρχει. Κερνάμε χαμόγελο λοιπόν, ακόμη και όποιον για δικούς του λόγους, δεν μας "αγάπησε"… 

Κατά τα λοιπά... Ουδείς αναντικατάστατος. Σημασία έχει να παραμένει υψηλά ο πήχης. Ευχή μας, να πάει ακόμη ψηλότερα ο πήχης στη γεωπολιτική ανάλυση - προσέγγιση των εξελίξεων... Θα είναι πολύτιμο για όλους...

Άλλωστε είναι αξιοζήλευτο επίτευγμα, κάθε επόμενο τόλμημα να είναι πολλαπλά καλύτερο από κάθε προηγούμενο, και μόνο μικρόψυχοι δεν θα το ήθελαν κάτι τέτοιο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους τεχνικούς του e-roi για την πολύτιμη βοήθεια, υποστήριξη και την υπομονή τους, αλλά και όλους όσους περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και εκτίμηση αυτή μας την προσπάθεια. Και φυσικά θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες, ότι λάθη και ανεπάρκειες ενδεχομένως να υπήρξαν. Έλλειψη σεβασμού όμως δεν υπήρξε. Ουδέποτε και έναντι κανενός.

Και κυρίως δεν υπήρξε έλλειψη σεβασμού στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Προφανώς και δεν χανόμαστε… Και κυρίως δεν δραπετεύουμε πολιτικά... Προφανώς και θα τα λέμε από κάποιο μετερίζι... Αλλά θα τα λέμε… Θα τα λέμε με την ίδια ταυτότητα... Θα τα λέμε εμφορούμενοι από τις ίδιες αξίες... Θα τα λέμε προσβλέποντας στα ίδια υψηλά ιδανικά... Θα τα λέμε όσο έχουμε φωνή, και μυαλό που παράγει πολιτική σκέψη, και φυσικά όσο διαθέτει τη δυνατότητα του ορθολογισμού στην ανάλυση... 

Βεβαίως θα τα λέμε, ΚΑΙ με τον κ. Γρίβα, ο οποίος υπήρξε πολύτιμος δάσκαλος και συνεργάτης. Προφανώς παραμένουμε όρθιοι στην πολιτική… Όρθιοι, με αρχές, και πάντα με καθαρό πολιτικό λόγο. Αυτό είναι υπόσχεση και δέσμευση ταυτόχρονα, έναντι όλων.

Απλώς εδώ, η "ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" αφήνει χώρο για κάτι διαφορετικό, για κάτι καλύτερο που ευχόμαστε ολόψυχα να προκύψει.

Θα μου επιτρέψετε τέλος, αντί επιλόγου, να παραθέσω αυτοτελώς ένα σχόλιο που διατυπώθηκε σε χρόνο ανύποπτο, από τον συναγωνιστή μου Θέμη Συμβουλόπουλο. Ένα σχόλιο το οποίο αφορά στην «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» (και συμπτωματικά την τελευταία εκπομπή της) και το οποίο ειλικρινά με συγκίνησε, γι αυτό και - επίσης ειλικρινά - θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω…

«Απέναντι στην φτώχεια των συστημικών γεωστρατηγικών αναλύσεων, των πάντα ευθυγραμμισμένων με την κυρίαρχη εσωτερική και εξωτερική προπαγάνδα, η Πράσινη Γραμμή ενδεχομένως αποτελεί την μοναδική εκπομπή στο ελληνικό μιντιακό σύστημα που σέβεται το ακροατήριο της, απλώνοντας με διαλεκτικό τρόπο την ενημέρωση, τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του αντικειμένου της, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το ευρύ κοινό να κατανοήσει την σημαντικότητα αλλά και την πολυπλοκότητα των σημαντικών εξελίξεων και συνεχών ανακατατάξεων της εποχής μας». 
Θ. Συμβουλόπουλος

Σ ευχαριστώ Θέμη. Για την απλότητα και την αυθεντικότητα. Ειλικρινά σ ευχαριστώ...
Κ. Κυριακόπουλος

Στη συνέχεια η τελευταία εκπομπή στις 2/6/2017...

3 σχόλια:

  1. Είμαι βέβαιος ότι η "Πράσινη Γραμμή" σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας. Ο φθόνος, η μικρότητα και οι φορείς τους είναι παράσιτα που για λίγο μόνο ευδοκιμούν σε χώρους με πολιτική γνησιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είναι αυτή η εξέλιξη Γιοσήφη. Διότι αυτά τα κεφάλια... τα γεμάτα δηλητήριο και φθόνο κεφάλια... ή τα κόβεις από τη ρίζα του λαιμού ή σε καταπίνουν αμάσητο. Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Η ιστορία είναι απόλυτη. Θολά είναι μόνο τα μυαλά των ανθρώπων.

      Διαγραφή
  2. Δεν θάπρεπε να αναφερθεί και ο λόγος για το τέλος της
    εκπομπής;
    Απλώς ρωτάω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή