Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Αντικατασκοπεία)  της Ουκρανίας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει την σύλληψη τρομοκρατικής ομάδας με αρχηγό έλληνα στην Μαριούπολη. Συγκεκριμένα αναφέρουν:...

;bbbbjb

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Από την επιχείρηση στις 11 Σεπτεμβρίου της Αντικατασκοπείας  της Ουκρανίας τελούν υπό κράτηση μέλη ανατρεπτικής ομάδας, που οι  ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν...
προσλάβει για τρομοκρατικές ενέργειες πράξεις  και σαμποτάζ σε δημόσιους χώρους στη Μαριούπολη. Οι επιτιθέμενοι είχαν ως αποστολή την  αποσταθεροποίση την πρόκληση πανικού στη Μαριούπολη. 

Συνελήφθη ο διοικητής της ομάδας που αποκαλείται “ο Έλληνας”   και δυο συνεργοί του. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δολάρια, όπλα , πυρομαχικά και χειροβομβίδες για να διαπράξουν τα εγκλήματα. Κατά τη διάρκεια έρευνας αναζήτησης  κατασχέθηκαν πιστόλια , σφαίρες διαμετρήματος 5,45  χειροβομβίδες F-1, και όπλα RGD-5 και RG-42. Οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται. Κατηγορούνται ότι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις ρωσικές αρχές“. (sbu.gov/ua).

η σελιδα της Ουκρανικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας
η σελιδα της Ουκρανικής Υπηρεσίας Εσωτερικής
Ασφάλειας με τη σχετική ανακοίνωση
Η είδηση μεταδίδεται από πολλά ουκρανικά μέσα όπως uaport/ fakti/ newsmeta /infokava κ. ά.
Στα φιλοκυβερνητικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζεται ότι υπάρχει ομάδα  ελλήνων τρομοκρατών στη Μαριούπολη η οποία εξαρθρώθηκε.

Τα στοιχεία των συλληφθέντων που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ουκρανίας δεν δημοσιοποιήθηκαν. Δόθηκαν μόνο φωτογραφίες των ενοχοποιητικών ευρημάτων. 

Φωτογραφία που διέρρευσε από τη σύλληψη του “έλληνα διοικητή” τον εμφανίζει πισθάγκωνα δεμένο με χειροπέδες και  με μπανταρισμένα τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου