Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ... ΜIΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ - ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Ανατροπή με ρωσικό deal, η εταιρεία Gazprom προτείνει απεγκλωβισμό της Κύπρου από την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. -Ζητούν ν' αναλάβουν τη διαχείριση του τερματικού και να μας δώσουν ένεση ρευστότητας για τις κυπριακές τράπεζες... 

Οι Ρώσοι παρέδωσαν έγγραφη πρόταση απεγκλωβισμού της Κύπρου από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, για κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.
Η πρόταση των Ρώσων σύμφωνα, με πληροφορίες αφορά τη δημιουργία εξ' ολοκλήρου του τερματικού σταθμού και ανάληψη της διαχείρισης του με πλειοψηφικό πακέτο, με αντάλλαγμα να αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση των δύο κυπριακών τραπεζών χωρίς να χρειαστεί καμία δανειοδότηση της Κύπρου από την Τρόικα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι... 


Η κυβέρνηση, διατύπωσε από την αρχή ενδοιασμούς έναντι της πρότασης της Ρωσικής εταιρείας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να μας καταστήσει δέσμιους σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και την κατανομή των κερδών του.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι η πρόταση έγινε με τη διαμεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέρριψε την πρόταση της Gazprom, καθώς επιθυμεί η λύση να προέρχεται από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου