Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Ισλαμική βαρβαρότητα στο Πακιστάν: Πυρπόλησαν 100 σπίτια χριστιανών... 



Μια έντονη συζήτηση για τη θρησκεία ανάμεσα σε δύο φίλους που είχαν μεθύσει ήταν αυτή που προκάλεσε ένα σοβαρό επεισόδιο χθες Σάββατο στη Λαχόρη του Πακιστάν, κατά το οποίο μουσουλμάνοι πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες...

Περισσότεροι από 3.000 εξοργισμένοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Τζόζεφ Κόλονι, μια χριστιανική γειτονιά της Λαχόρης (ανατολικά), μετά τη σύλληψη ενός χριστιανού που κατηγορείται ότι είχε κάνει τρεις μέρες νωρίτερα βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι... 


Συνέλαβε 60 πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στις βιαιότητες και ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Πουντζάμπ υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας δικαστήριο.

Υπ. Εξωτερικών: Νεκρός ο Έλληνας που είχε απαχθεί από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία 

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος είχε απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, που έχει ενημερώσει την οικογένειά του, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο Έλληνας πολίτης ήταν στέλεχος της λιβανέζικης εταιρίας Setraco και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρίας και απήγαγαν επτά άτομα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "η τρομοκρατική οργάνωση, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε, σε οποιαδήποτε φάση, αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων", ενώ, καθ’ όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε απολύτως σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων.

Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης, προστίθεται στην ανακοίνωση: "Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων".

Στην αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται επίσης τα εξής:

"Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Έλληνα πολίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ήταν σε συντονισμό με τις άλλες ελληνικές αρμόδιες Υπηρεσίες και τηρούσε διαρκώς ενήμερη την οικογένειά του.

Για την επαφή και το συντονισμό με τις Υπηρεσίες των λοιπών εμπλεκομένων χωρών συστάθηκε Ειδική Ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων χωρών.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία ενισχύθηκε με υψηλόβαθμο προσωπικό και τα στελέχη της, Διπλωμάτες και Αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανέλαβαν τις επαφές με τις νιγηριανές αρχές και τις επιτόπιες Πρεσβείες, ενώ οι Πρεσβείες της Ελλάδας στις εμπλεκόμενες χώρες βρίσκονταν σε επαφή με τα αντίστοιχα Υπουργεία Εξωτερικών.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των λοιπών εμπλεκομένων χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Πολιτείας αυτές τις δύσκολες ώρες".

Στο μεταξύ και το ιταλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι "θεωρεί βάσιμη" την πληροφορία για το θάνατο των επτά αλλοδαπών, ανάμεσα τους και ένας Ιταλός, που απήχθησαν στη Νιγηρία, από την ισλαμιστική ομάδα Ansaru.

"Οι επαληθεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες μας οδηγούν στο να θεωρήσουμε βάσιμη την πληροφορία για τη δολοφονία των ομήρων που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Νιγηρία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου