Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΓΑΠ - Ο ΔΕΞΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ - ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Μέσα σε 15 ημέρες ο Κύπριος Πρόεδρος κατάφερε να διαψεύσει όσα δεσμεύθηκε στον Κυπριακό Ελληνισμό ενώ Μάλτα και Λεττονία αναμένουν εισροές - Τεχνικά κλιμάκια από ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ σπεύδουν στη Λευκωσία για μισθούς και συντάξεις...

Πολιτικοί όπως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πάλευε επί μια διετία να πείσει ότι σώζει την Ελλάδα αλλά τα αδιέξοδα αποκάλυψαν την ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Άλλοι πολιτικοί, όπως ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης χρειάστηκαν μόνο 15 ημέρες...
Την αίσθηση αυτή προκαλεί η σύγκριση των αποτελεσμάτων του Eurogroup και όσων έλεγε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Αναστασιάδης μόλις εξελέγη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας...


Ο πρόεδρος δηλώνει: «Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων».
Αυτός ο κατηγορηματικός τρόπος με τη δέσμευση και τα μηνύματα προς όλους προκάλεσε μία από τις πιο ταπεινωτικές αποφάσεις που έλαβε Eurogroup εις βάρος ισότιμους κράτους – μέλους της Ε.Ε. το οποίο υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο.

Τα αποτελέσματα
Να θυμίσουμε ότι οι δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη προκάλεσαν:
- Εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.
- Φορολόγηση στους τόκους καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Η παρακράτηση έγινε μάλιστα χωρίς προειδοποίηση προς τους καταθέτες μέσα στη νύχτα γεγονός που δείχνει πόσο σαφές ήταν τα λεγόμενα του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν σφοδρός υποστηρικτής ενός άλλου ταπεινωτικού σχεδίου για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αυτό που ονομάστηκε «Σχέδιο Ανάν».
Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου αλλά σίγουρα ανταγωνίζεται με δυναμισμό τον προκάτοχό του, τον κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε ως ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος από το 1960 ως σήμερα.

Μάλτα και Λεττονία περιμένουν εισροές
Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες όπως η Μάλτα και η Λεττονία έχουν αρχίσει να υπολογίζουν σε εισροές χρημάτων από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μεγάλα δικηγορικά γραφεία δίνουν προμήθεια 20% για τη σύσταση εξωχώριων εταιρειών στη Μάλτα, η κυβέρνηση της οποίας μάλιστα είχε εκφράσει αντιρρήσεις ως προς την κοινοτική στήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Ταυτοχρόνως, Βρετανοί επενδυτικοί σύμβουλοι κάνουν κρούσεις από το πρωί σε ελληνικές και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρίες να επενδύσουν χρήματα με ασφάλεια στη Γηραία Αλβιώνα, «η οποία ευτυχώς είναι εκτός ευρωζώνης».

Αυτός είναι ο αντίκτυπος των δεσμεύσεων του κ. Αναστασιάδη.
Φημολογείται μάλιστα ότι οι «σωτήρες» που έχουν εμπλακεί στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας μύρισαν «φρέσκο αίμα» στην Κύπρο και αύριο ετοιμάζουν την αποστολή πολυμελούς ομάδας «τεχνοκρατών» από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.
Οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. θα περιμένουν τι πρόκειται να πει στο διάγγελμά του ο Κύπριος Πρόεδρος για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις των Κυπρίων πολιτών. Δεν είναι τυχαίο το σχόλιο που έκανε διπλωματικό στέλεχος:  «Μετά την Καθαρά Δευτέρα, στη Μεγαλόνησο θα ξημερώσει η "χλωμή Τρίτη"...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου