Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ

«Στεγνώσαν» τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης - Εκατό ευρώ την ημέρα το όριο ανάληψης στα ΑΤΜ της Κύπρου... 


Μέχρι την Παρασκευή 22 μαρτίου το ημερήσιο όριο αναλήψεων μετρητών από τις κυπριακές τράπεζες ήταν 500 ευρώ. Από την Παρασκευή, λόγω έλλειψης ρευστότητας, το όριο αναλήψεων κατέβηκε στα 260 ευρώ την ημέρα για όλες τις τράπεζες.

Περίπου στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα δηλαδή που... 


Ξεκινούσε η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα αποφασιστεί αν η Κύπρος θα χρηματοδοτηθεί από την τρόικα ή θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, έγινε γνωστό ότι το ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM της Λαϊκής τράπεζας στην Κύπρο περιορίστηκε στα 100 ευρώ. Από τα υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου οι αποταμιευτές μπορούν να κάνουν ανάληψη με ανώτατο όριο τα 120 ευρώ ημερησίως.

Η απόφαση μείωσης του επιτρεπόμενου ποσού ημερήσιων αναλήψεων στο «συμβολικό» ποσό των 100 ή των 120 ευρώ δείχνει ότι η Κύπρος βρίσκεται ένα βήμα από την οικονομική ασφυξία. Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αποφασίσει με τελεσιγραφικό τρόπο ότι από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, οδηγώντας το κυπριακό τραπεζικό σύστημα σε ασφυξία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου