Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑ - Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

Τα κόμματα περιμένουν 15 εκ. ευρώ χρηματοδότηση για να ξεχρεώσουν...

Οι εργαζόμενοι στα κόμματα έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους, αφού εδώ και καιρό έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος, με τα κόμματα να τους κρατούν απλήρωτους.

Τώρα με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσος αναμένεται να πάρουν μία ανάσα, αφού θα τους δοθεί χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι θα μπορέσουν να πληρώσουν κάποια από τα χρέη τους σε εργαζομένους, ενοίκια, προμηθευτές και δόσεις σε δάνεια.

Σύμφωνα με το real.gr, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να «ξεπαγώσουν» η τρίτη και η τέταρτη δόση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα για το 2012, οι οποίες... 


Μέχρι στιγμής δεν είχαν δοθεί αφού όπως χαρακτηριστικά έλεγαν από το Υπουργείο Εσωτερικών «τα λεφτά δεν υπήρχαν».
Ερωτηματικά όμως προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν τα χρήματα, δηλαδή αν θα δοθούν με βάση τα εκλογικά ποσοστά του 2009 ή με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Ιουνίου του 2012, καθώς η μοιρασιά των χρημάτων θα είναι διαφορετική.

ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αλλά και η ΝΔ επιθυμούν οι υπολογισμοί να γίνουν με βάση τα ποσοστά των εκλογών του 2009 καθώς έτσι θα εξασφαλίσουν πολλά εκατ. ευρώ επιπλέον και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά που, αν δεν ληφθούν υπόψη τα ποσοστά των πρόσφατων εκλογών του 2012 μένουν στην πραγματικότητα «εκτός μοιρασιάς» και χάνουν αρκετά εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου