Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Νέοι ψευδείς ισχυρισμοί Τουρκικών υπηρεσιών και ΜΜΕ ότι γυναίκα - βομβιστής που σκότωσε αστυνομικό  στην Πόλη είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο...

Οι διαρροές περί Λαυρίου - που δεν συνοδεύονται από κανένα στοιχείο ούτε αποδίδονται σε κάποιον επίσημο - έχουν βρει έδαφος σε σειρά εφημερίδων αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ''συντονιστικό κέντρο'' που τις προωθεί: Κατά το ρεζουμέ των δημοσιευμάτων  η  Νουργκιούλ Ατζάρ χτες πραγματοποίησε επίθεση με όπλο εναντίον αστυνομικού στην Πλατεία Γκαζιοσμανπασά της Πόλης, σε απόσταση 50 μέτρων από το Δικαστικό Μέγαρο. Από την επίθεση, που έγινε πισώπλατα...


Τραυματίστηκε ο αστυνομικός, Μουτζαχίτ Νταστάν, 32 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Η  Ατζάρ φέρεται να είχε έλθει στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου μετά από οδηγία της οργάνωσης πριν 3 χρόνια και ...εκπαιδεύτηκε σε θέματα επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών και ζωντανής βόμβας, μαζί με άλλη ''τρομοκράτη'', την Ντιντέμ  Ακχμαν .

Σύμφωνα δε με ...εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας, μετά την εκπαίδευση επέστρεψε στην Τουρκία μαζί με 15 – 20 φίλους της.Αναφέρεται ακόμα ότι  από το 2009 καταζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας ως ζωντανή βόμβα. Κατα την σύλληψή της βρέθηκε στην τσάντα της και μια βόμβα, ενώ αναφέρεται  ότι είναι μέλος της ''τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C''.

 Για την ταυτότητά της αναφέρεται ότι ήταν...

«Η πιο αχάριστη τρομοκράτης»- κατά την Σαμπάχ- που γράφει ότι η  Νουργκιούλ Ατζαρ,  είχε σωθεί  από την αστυνομία τρεις φορές από λιντσάρισμα πριν εφτά χρόνια στην Τραπεζούντα και στη Ριζούντα.
 Επίσης αναφέρεται πως δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης (ο Μπαχτιγιάρ Ντογρούγιόλ και ο Σουλεϊμάν Ματούρ, που εκπαιδεύτηκαν και αυτοί στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου) και τα οποία  καταζητούντο, συνελήφθησαν μετά από  επιχείρηση της ΜΙΤ και της διεύθυνσης ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, στην Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα.

 Η Αθήνα έχει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους, με επίσημο τρόπο ότι ισχυρισμοί αυτού του είδους είναι και ο τι ουδείς τρομοκράτης εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο ή άλλου στην Ελλαδα. Άλλωστε ούτε στο Λαύριο υπάρχει στρατόπεδο αλλά καταυλισμός προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου