Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, μας είχε αφήσει άφωνους η κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με την οποία οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του έκαιγαν τα ελληνικά δάση, επί εποχής κυβερνήσεων Τανσού Τσιλέρ... 

του ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ

Είχε μιλήσει για μυστικά κονδύλια που είχαν διατεθεί, προκειμένου να προκληθούν εμπρησμοί των ελληνικών δασών. Βεβαίως, πληροφορίες ότι Τούρκοι πράκτορες τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα ελληνικά δάση είχαν έλθει στο φως της δημοσιότητας ήδη το 1996, και είχαν επιβεβαιωθεί μάλιστα από Τούρκο βουλευτή. Τον περασμένο Ιούλιο, στην περιοχή του Ακάμαντα στην Κύπρο... 


Ξέσπασε πυρκαγιά, που αποδόθηκε σε κακόβουλη ενέργεια. Ο κυπριακός Τύπος ανέφερε ότι στον χώρο της πυρκαγιάς βρέθηκαν στοιχεία, τα οποία δεν άφηναν αμφιβολίες περί αυτού.
Μάλιστα είχε γίνει λόγος και για πιθανές ενέργειες εχθρών της Κύπρου, προκειμένου να την εκθέσουν λόγω της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, αν ανατρέξουμε στην ιστορία, θα βρούμε πλείστες όσες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι οι Τούρκοι είναι άριστοι χειριστές του «εργαλείου» φωτιά. Οι ίδιοι έκαψαν, το 1955, το «σπίτι Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη. Πράκτορες της ΤΜΤ προκάλεσαν, το 1958, έκρηξη στο τουρκικό προξενικό Γραφείου Τύπου, στη Λευκωσία. Πράκτορες της ΤΜΤ προκάλεσαν, το 1962, εκρήξεις στα τζαμιά Μπαϊραχτάρη και Ομεριέ της Λευκωσίας κ.λπ., κ.λπ. Μας τα θύμισε όλα αυτά ο Λάζαρος Μαύρος, σε άρθρο του στη Σημερινή, τη 19η Απριλίου 2012.

Γιατί όμως η αναφορά στα παραπάνω «κατορθώματα» των Τούρκων; Γιατί σε αυτά παραπέμπει συνειρμικά η είδηση που διαβάσαμε στον Τύπο, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται να κάνει κοινή άσκηση με την «Πυροσβεστική Υπηρεσία» του ψευδοκράτους, σε ημερομηνία και περιοχή που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ήδη γίνει.

Πέρα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, αφού η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προγραμματιζόμενη άσκηση θα ισοδυναμεί με πράξη αναγνώρισης του ψευδοκράτους, γεννάται και ένα άλλο ερώτημα:
Σε τι από τα δύο έχουν εξασκηθεί καλύτερα οι Τούρκοι, στο πώς σβήνουν ή στο πώς ανάβουν τις φωτιές;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου