Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΟΣΧΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΟΨΙΜΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ

Παραμένει παθητικός θεατής στο συντελούμονο έγκλημα των Αμερικανο σιωνιστών δολοφόνων και των πληρωμένων ισλαμοφασιστών, αποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά πως η πολιτική συμμορία των Πούτιν  - Μεντβέντεφ δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τα δίκαια των λαών, αλλά το μόνο για το οποίο πασχίζει, είναι για τις γεωπολιτικές και στρατηγικές συμμαχίες της, με στόχο τη διευκόλυνση της κοινωνικής συμμορίας των ισχυρών τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί...

Την πιθανότητα οι Σύροι αντικαθεστωτικοί να βγουν νικητές από τον εμφύλιο πόλεμο αναγνώρισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, ο σημαντικότερος σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, αναφέρει πως το καθεστώς ενδέχεται να πέσει. Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν εκτιμά πως... 


Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση. «Νομίζω ότι το καθεστώς στη Δαμασκό βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση. Νομίζω ότι είναι πλέον μόνο θέμα χρόνου», δήλωσε ο Ράσμουσεν μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Η παρούσα κατάσταση δείχνει πως η κυβέρνηση χάνει σταδιακά τον έλεγχο όλο και μεγαλύτερου μέρους της επικράτειας», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ σημειώνοντας πως «μια νίκη της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Παράλληλα ο υφυπουργός εξωτερικών εξέφρασε την άποψη πως το επόμενο διάστημα «οι μάχες ενδέχεται να γίνουν σφοδρότερες και δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες, άμαχοι να χάσουν τις ζωές τους». «Αν αυτό είναι το κόστος για να απομακρυνθεί ο πρόεδρος και σε εσάς αυτό είναι αποδεκτό, τι να πω; Για εμάς πάντως είναι απαράδεκτό», πρόσθεσε.

Ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιτέθηκε και σε «ορισμένους εταίρους», όπως είπε, οι οποίοι προμηθεύουν όπλα και «υποκινούν τους αντάρτες». «Αυτές οι κινήσεις στο μόνο που μπορούν να οδηγήσουν είναι η κλιμάκωση της βίας», τόνισε και κάλεσε τις δύο πλευρές σε διάλογο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν εκτίμησε  πως η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση. «Νομίζω ότι το καθεστώς στη Δαμασκό βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση. Νομίζω ότι είναι πλέον μόνο θέμα χρόνου», δήλωσε ο Ράσμουσεν μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Καλώ το καθεστώς να τερματίσει τις βιαιότητες, να συνειδητοποιήσει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και να δεσμευθεί σε μια διαδικασία ώστε να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία, μαζί με την Κίνα, έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το δικαίωμα για βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να μπλοκάρει αποφάσεις που καταδικάζουν τη χρήση βίας από το συριακό καθεστώς.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη σε συνάντηση στο Μαρόκο , περισσότερες από 100 χώρες αναγνώρισαν τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης ως «τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο» του συριακού λαού.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ «στοιχηματίζουν σε μια νίκη δια των όπλων» του νέου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης μετά την αναγνώρισή της από την Ουάσινγκτον ως «νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού».

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες,  από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Qatana, μια πόλη 25χλμ νοτιοδυτικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA τουλάχιστον επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει πως επτά παιδιά σκοτώθηκαν από την έκρηξη και αναφέρει πως μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο γυναίκες.

Στις συνοικίες της Δαμασκού οι συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και καθεστωτικών μαίνονται. Το καθεστώς συνεχίζει τους εναέριους βομβαρδισμούς σε βάσεις των ανταρτών, ενώ πληροφορίες από τις ΗΠΑ, που διαψεύδει το συριακό καθεστώς, αναφέρουν το καθεστώς εκτόξευσε και πυραύλους σκουντ.Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κρατικά κτίρια και υπηρεσίες καθώς οι βομβιστικές επιθέσεις από τους αντικαθεστωτικούς πληθαίνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου