Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ... ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ...

θα έπρεπε να είναι η κυρίαρχη σκέψη.Η ανθρωπιστική καταστροφή δεν κάνει διακρίσεις.Δεν έχει θέση η έννοια της <<ντροπής>>, αφού δεν θα μείνει τελικά τίποτε όρθιο.Η περίπτωση της οικογένειας των επιστημόνων αντιπροσωπευτική.Οι πολιτικοί χώροι που τίμησαν την οικογένεια και τιμήθηκαν απο αυτή ας μην νιώθουν αμήχανοι...

Αποφασίσαμε να προβάλουμε τη βάρβαρη φαστ-τρακ έξωση της οικογένειας απο την Άνω Γλυφάδα γιατί αποτελεί αντιπροσωπευτική εικόνα του τι εξελίσεται αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία.

Μια αξιοπρεπής οικογένεια μορφωμένων ανθρώπων, περήφανη για την κοινωνική, επιστημονική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή όλων των μελών της. Δεν έκλεψε, ούτε εξαπάτησε, αντίθετα... 


Εργάστηκε σκληρά.Και όταν στο δρόμο της έπεσαν πανίσχυρα λαμόγια τα κατήγγειλε,έγγραφα με κάθε επισημότητα.Η διαπλοκή μέχρι αυτή τη στιγμή τα προστατεύει,κυνηγόντας αντι τους θύτες τα τραγικά θύματα.Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη ζωή αυτών των ανθρώπων δυστυχώς το επιβεβαιώνει κατά τον ποιό τραγικό και κραυγαλέο τρόπο.

Η πορεία αυτής της μαρτυρικής ελληνικής οικογένειας δεν είναι τυχαία.Περιέχει μέσα της κυριολεκτικά όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το σύγχρονο ελληνικό δράμα.

Την πρώτη μετανάστευση τη δεκαετία του 70 για σπουδές που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα,την επιστροφή το 90,την αρχή ενός ατέλειωτου γολγοθά με συνεχείς διώξεις των <<μισθωτών υπηρεσιών>> σε βάρος της,αφού είχε κάνει το λάθος να πιστεύει σε πράγματα που μόνο μια μειοψηφία πίστευε,απεργία πείνας το 2001,παραπομπή στο στρατοδικείο Αθήνας στα 51 χρόνια του πατέρα και κόντρα σε όλα αυτά η προκοπή,η διεύθυνση σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.Και ακόμη η προκοπή των παιδιών,η πανεπιστημιακή τους μόρφωση,η μεγάλη υπέρβαση μιας βαρειάς αναπηρίας.Και στην πορεία για δημιουργία,αξιοπρέπεια και προκοπή η οικονομική ελίτ,το μεγάλο καρτέλ,η καταστροφή,με πιό βάρβαρο κυνηγητό απο μέρους του πιό σκληρού κομματιού της διαπλοκής να συνεχίζεται αμείωτο μέχρι σήμερα.

Μοιάζει με παραμυθένιο εφιάλτη η παραπάνω σύντομη διήγηση των πέντε γραμμών.Δυστυχώς είναι αληθινή.

Ο αγώνας ενάντια σε όλα αυτά φυσικά θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Οι πολιτικοί χώροι που τίμησαν την οικογένεια και τιμήθηκαν απο αυτή ας μην νιώθουν αμήχανοι.Αντίθετα να νιώθουν απρόσμενα προνομιούχοι που αποδεικνύεται στην πράξη ότι μέσα τους υπάρχουν ακριβώς αυτοί για τους οποίους διακυρήσουν ότι μάχονται:Οι άνεργοι,οι άστεγοι,οι κυνηγημένοι απο το σύστημα..

Ας κάνουν αυτοί οι πολιτικοί χώροι την υπέρβασή τους τώρα. Γιατί απαιτεί θάρρος η κατάκτηση της πραγματικής ελευθερίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου