Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ- Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΩΡΕΙ - ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΣΥ ΚΟΡΟΪΔΟ ΛΑΕ

Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που οι υπάλληλοι της Βουλής σηκώνουν μπαϊράκι με βαρείς χαρακτηρισμούς μόλις επιχειρείται να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους και η κυβέρνηση οδηγείται σε ...άτακτη υποχώρηση...

Το ίδιο έργο παίχθηκε και χθες όταν οι υπάλληλοι της Βουλής, μόλις έγινε γνωστό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προτίθεται να καταθέσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα οικονομικά τους, όρμησαν μπροστά στο γραφείο της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και άρχισαν να απειλούν.  Εξέδωσαν μάλιστα και γραπτή ανακοίνωση, στην οποία... 


Έκαναν λόγο για «κυβέρνηση-χούντα», χρησιμοποίησαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο της Βουλής και απειλούσαν με κινητοποιήσεις ενώ προειδοποιούσαν ότι δεν θα εργαστούν για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή.
Η ρύθμιση, η οποία προέβλεπε μείωση των παχυλών μισθών τους κατά 25%, αποσύρθηκε και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε νέα ήττα, για δεύτερη φορά σε ένα μήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «ωμό εκβιασμό» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τη ρύθμιση με ακριβώς την ίδια διατύπωση.
Ολα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι οι διάδρομοι της Βουλής πλημμύρισαν από υπαλλήλους και ακολούθησε έκτακτη γενική συνέλευση η οποία αποφάσισε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι αν ισχύσει η διάταξη τότε οι μισθοί τους θα περικοπούν συνολικά 63%.
Ακολούθησε τρίωρη στάση εργασίας ενώ οι 500 υπάλληλοι μέλη της «γαλάζιας» ΔΑΠ δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από το κόμμα αν η κυβέρνηση προωθήσει τις διατάξεις με τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου