Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Να αντισταθούμε στην επέλαση της ανοησίας μέχρι να πάρουν το πάνω χέρι η ανθρωπότητα και η ελπίδα

Ελάχιστη σημασία έχει αν ορισμένοι είναι απλώς ανόητοι, εμμονικοί ή αθεράπευτα συμπλεγματικοί και αναζητούν εναγωνίως την ευκαιρία να το εκφράσουν…

Το ότι μέσα στο εμμονικό παραλήρημά τους γίνονται επιπροσθέτως ΚΑΙ επικίνδυνοι, είναι μια εκφυλιστική εξέλιξη που δυστυχώς ανατροφοδοτείται με την ανοχή μας. Στην θλιβερή τους διαδρομή αυτοί οι απίθανοι τύποι αναζητώντας την προσωπική τους δικαίωση, έχουν παραστήσει τους οικονομολόγους. Τους στρατηγιστές. Τους βαρυπεπόνηδες

Πιθηκίζοντας και παπαγαλίζοντας κυριευμένοι από έναν νοσηρά αθεράπευτο μιμητισμό, αίφνης έγιναν ΚΑΙ λοιμωξιολόγοι. Σπεύδουν να κατηγορήσουν τους πάντες ότι αναπαράγουν ανακρίβειες, ενώ το μοναδικό που κάνουν σταθερά και αδιάλειπτα, είναι να αναπαράγουν φτηνές τριτοκλασάτες κουταμάρες. Την ίδια στιγμή και στον αντίποδα αυτής της προκλητικής νοσηρότητας …

Πανεπιστημιακά εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα σε όλον τον κόσμο, δουλεύουν πυρετωδώς αναζητώντας τις απαντήσεις που λείπουν για την λαίλαπα της covid19 που συνεχίζει να θερίζει τους ανθρώπους κατά χιλιάδες. Όσες από αυτές τις απαντήσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν επαρκώς ώς αποτέλεσμα συγκεκριμένης παρατήρησης και πραγματικά επιστημονικής μελέτης, δίνονται τμηματικά στην δημοσιότητα μέσα από τις σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Στην πλειονότητά τους, είναι απαντήσεις που αφορούν στην φυσιολογία του συγκεκριμένου ιού… Στην υψηλή μεταδοτικότητα του… Στην συμπεριφορά του αλλά και...
στις εκφυλιστικές βλάβες που προκαλεί  στους ιστούς… Στις ανησυχητικά επιλεκτικές επιπτώσεις του στα ανθρώπινα όργανα και στον μηχανισμό λειτουργίας συγκεκριμένων συστημάτων του οργανισμού (πχ κυκλοφορικό)… Στην δυσκολία πλήρους αποθεραπείας, στην εμφάνιση παρατεταμένων ή και μόνιμων βλαβών (πχ εκφυλιστικές βλάβες μυοκαρδίου) αλλά και δευτερογενών επιπτώσεων στους αποθεραπευμένους κοκ…

Είναι φανερό πως όσο η επιστήμη αδυνατεί να διασφαλίσει τους όρους μιας αποτελεσματικής τεχνικής ανοσίας αλλά και να συγκεκριμενοποιήσει σαφή θεραπευτικά πρωτόκολλα με υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας ώστε να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η ανθρωπότητα και η Ελπίδα «παίρνουν το πάνω χέρι» και χαλιναγωγεί αυτήν την σύγχρονη κατάρα, οι παραδοσιακές μέθοδοι ανάσχεσης της μεταδοτικότητας που στην ουσία τους συνιστούν αδιαμφισβήτητους φυσικούς κανόνες, διατηρούν την ύψιστη αξία τους και το πολύ σημαντικό ειδικό τους βάρος στην καθημερινότητα των ανθρώπων. 

Είναι ουσιαστικά το πρώτιστο (και μέχρι αυτήν την στιγμή το μοναδικό) μέσο της άμυνάς τους.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι ευχάριστο να τροποποιούνται βίαια (με την έννοια του αιφνίδια αναγκαίου) οι καθημερινές συνήθειες των πολιτών με πρώτιστη ίσως αυτή της κοινωνικότητας που διαπερνά σειρά εκδηλώσεων οι οποίες συνθέτουν αυτό που είθισται να αποκαλούμε τρόπο ζωής. 

Αλλά από την στιγμή που ο συγχρωτισμός είναι το ιδανικό περιβάλλον μετάδοσης ενός ιού που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται ΚΑΙ για την υψηλή μεταδοτικότητά του, δεν είναι αυτονόητο πως η αποφυγή του συγχρωτισμού είναι ένα από τα μέτρα ανάσχεσης το οποίο οφείλουμε να τηρήσουμε όλοι με ευλάβεια, σεβόμενοι τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο;;;

Κανείς επίσης δεν ισχυρίζεται πως είναι ευχάριστο να βλέπει τους συνανθρώπους του αλλά και τον εαυτό του στον καθρέφτη, με την πάνινη κουμούτσα κρεμασμένη στο πρόσωπο καθημερινά. Όμως ο μηχανισμός μετάδοσης του ιού στο εγγύς περιβάλλον της καθημερινής μας αναφοράς, είναι πολύ συγκεκριμένος. 
  • Είναι η επαφή με τα σωματικά υγρά (ιδρώτας, δάκρυα, σάλια, βλέννα κλπ) στα οποία εμπεριέχεται και η απρόσεκτη διαχείριση που μπορεί να ακολουθήσει και να του δώσει την δυνατότητα να εισβάλει στον άλλον οργανισμό. 
  • Άλλος μηχανισμός μετάδοσης, είναι και η πρόσληψη στοιχείων που φέρουν τον ιό από νοσούσες μονάδες του πληθυσμού και τον «ταξιδεύουν στο μικροπεριβάλλον. Τέτοια στοιχεία είναι τα μικροσταγονίδια που εκτοξεύονται κατά τον βήχα, το φτάρνισμα, ενίοτε ακόμη και κατά την ομιλία.
Η μάσκα προφανώς δεν είναι μηχανισμός καταστροφής του ιού. Είναι όμως ένα επικουρικό μέσο ανάσχεσης και δραστικότατου περιορισμού του εύρους της ανεξέλεγκτης μετακίνησής του στο περιβάλλον. Δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς περίμεναν οι ανόητοι, να αναγράφεται στις συσκευασίες τους από τους κατασκευαστές. Μάσκες είναι. Δεν είναι σκάφανδρα με κλειστό κύκλωμα και αναπνευστήρα…

Ναι ακόμη και αν είναι από ένα απλό πανί αυτή η μάσκα, είναι ένα ικανοποιητικό μέσο ανάσχεσης. Αυτό λέει η Φυσική. Αυτό οφείλουν να σεβαστούν και οι ανόητοι «πρυτάνεις» της διαδικτυακής λοιμωξιολογίας.

Υγρά περιφερόμενα και εκτοξευόμενα μικροσωματίδια κατακρατά η μάσκα και δεν κατακρατά οσμές μιας και πολλοί από τους συγκεκριμένους ανόητους επιμένουν να την μπερδεύουν ακόμη και με τον πισινό τους.

Ναι… Ως επικουρικό μέσον προστασίας σε συνάρτηση με όλα τα υπόλοιπα που οφείλουμε να τηρούμε, είναι αποτελεσματικό και καλό θα είναι να μην αμελούμε την χρήση της.

Και όποιος επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ακόμη και ένα απλό κομμάτι πανί να κατακρατήσει υγρά μικροσωματίδια, ας δοκιμάσει να εκτοξεύσει νερό ακόμη και με ένα λάστιχο, παρεμβάλλοντας ένα κομμάτι από σεντόνι στην διαδρομή του και θα διαπιστώσει το αποτέλεσμα της ανάσχεσης.

Δυστυχώς κύριοι. Είναι κρίμα αλλά δυστυχώς χρειάζεται να τα λέμε τόσο απλά ακόμη και για κείνους που δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει ούτε όταν κατουρούν το βρακί τους.

Όχι… Η χρήση της μάσκας δεν είναι σύμβολο υποταγής για κανέναν. Ούτε καν για κείνον που έχει επιλέξει συνειδητά να είναι υποταγμένος. Είναι πράξη ευθύνης απέναντι στον εαυτό του και στο κοινωνικό σύνολο, και μόνο ως τέτοια μπορεί να προσεγγίζεται. Άλλωστε δεν μας περίσσεψαν οι επαναστάτες σ αυτήν την δύσμοιρη χώρα, πριν μπει στην ζωή μας η μάσκα με τον τρόπο που την επέβαλε η εμφάνιση της πανδημίας.

Ναι βεβαίως… Υπήρξαν παραλογισμοί και ευτράπελα που ακούστηκαν την προηγούμενη περίοδο, ακόμη και από υπεύθυνα χείλη. Από που προκύπτει όμως  πως πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στον παραλογισμό αρνούμενοι να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια;

Ναι βεβαίως… Οι κρατούντες επιχειρούν χωρίς ντροπή και χωρίς ευθύνη να απολυτοποιήσουν την προσωπική ευθύνη των πολιτών, ώστε να αποσιωπηθεί η εγκληματική τους αδιαφορία να αξιοποιήσουν τον χρόνο που πέρασε για να οχυρώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι από που κι έως που συνιστά εξυπνάδα το να παγιδεύεται όλη η κοινωνία σε αυτήν την αντιπαράθεση επειδή οι ανόητοι παίζουν με τρόπο προκλητικό το παιχνίδι της εξουσίας…

Ναι βεβαίως… Ακόμη ΚΑΙ οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό. Συμπτωματικός είναι αυτός που έχει εκδηλώσει ήδη βλάβες (δηλαδή έχει νοσήσει) από τον ιό. Ο ιός όμως υπάρχει και μεταδίδεται ανεξάρτητα από συμπτώματα.

Αν δηλαδή πας και γλείψεις την χλαπάτσα κάποιου νοσούντα που την ξέρασε πάνω στο τραπέζι, δεν θα κολλήσεις την covid19 αν το τραπέζι δεν εκδηλώσει πρώτα τα συμπτώματα της νόσου;;; Πόσο ανόητος μπορείς να είσαι για να ισχυρίζεσαι αυτές τις παλαβομάρες, πουλώντας μάλιστα εξυπνακισμό και επιστημοσύνη όταν το επιχειρείς;;;

Ασυμπτωματικός δεν σημαίνει ΜΗ φορέας... Οι ασυμπτωματικοί είναι φορείς του ιού, ο ιός αυτός είναι ενεργός, μεταδίδεται ως τέτοιος, και καλό θα είναι να συμβάλουμε όλοι ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ανευθυνότητα πριν η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου.

Αρκετά πια με τον κάθε κομπλεξικό που νομίζει ότι μπορεί να παίζει ανεμπόδιστα με την υγεία των ανθρώπων και όλοι εμείς να ανεχόμαστε τα ξεράσματα που σερβίρει ως δήθεν βαθυστόχαστα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου