Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

“Βόμβα” Έντι Ράμα στο κοινοβούλιο Κοσσυφοπεδίου

«Ο Ράμα απελευθέρωσε «τη βόμβα» από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, έριξε  το βήμα για την Εθνική Αλβανία»...


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αναφέρθηκε  σε μια κοινή εξωτερική πολιτική μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.  Αυτό διατύπωσε σε  ομιλία του στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, όπου... πραγματοποιήθηκε επίσημη σύνοδος για την 10η επέτειο της Ανεξαρτησίας.

«Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία θα έχει μια εξωτερική πολιτική, δεν θα έχουν μόνο ίδιες  πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές, αλλά θα έχουν έναν πρόεδρο που θα είναι σύμβολο της εθνικής ενότητας και πολιτική ασφάλειας.

Ίσως αυτός ο προβληματισμός σήμερα να μην ο ενδεδειγμένος σε λογικό επίπεδο, αλλά λαμβάνοντας γνώση της ιστορίας, αποφάσισα να μιλήσω τι είναι σωστό για να το ονειρευτείς που δεν είναι αδύνατο να το υλοποιήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. 

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να βελτιωθεί η ενοποίηση της εκπαίδευσης μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου και για τη διευκόλυνση των τελωνειακών διαδικασιών στα σύνορα, το εμπόριο και τις τουριστικές ανταλλαγές.

Σε αυτήν την επίσημη σύνοδο της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα ήταν επίσης παρών, όπως και ο πρόεδρος της Συνέλευσης Γκραμόζ Ρούτσι, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα και ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
(Στοιχεία από zgjohushqiptar.info)

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου