Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ

Καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή της χώρας στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία... 

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της Επιτροπής Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, με επιστολή που έστειλαν χτες στον πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Τσιάρα, στην οποία σημειώνουν:
«Οπως είναι γνωστό, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 20 Γενάρη αποφασίστηκε η γενικευμένη επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η επέμβαση αυτή στόχο έχει...
να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή και αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων έχει ήδη αποφασίσει τη διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς, καταδικάζει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και απαιτεί να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση αυτών των σχεδίων. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, να μη διατεθεί το Στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.

Επειδή με τις αποφάσεις της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται σε νέες πολεμικές αποστολές, για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου με την παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας να γίνει συζήτηση για τα θέματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου