Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΞΕΡΑ Η ΓΑΛΕΡΑ ΤΗΣ (ξε)ΝΕΡΙΤ

Έγιναν καπνός τα δήθεν σχέδια των νεοφιλελεύθερων κάφρων της κυβέρνησης για τη ΔΤ τη ΝΕΡΙΤ και όποια άλλα μορφώματα... 

Άλλωστε το πράγμα φαινόταν και από τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις απολύσεις της ΕΡΤ. Πάνε να φτιάξουν μία νέα γαλέρα με λίγους “κανονικούς” εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και πολλούς συμβασιούχους ή “ενοικιαζόμενους” όπως στις τράπεζες που θα δουλεύουν με το κομμάτι, με την ώρα, με το “σπικάζ”. Στόχος βέβαια εκτός από την κατάργηση στην πράξη συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι...
ο απόλυτος έλεγχος της ενημέρωσης και η κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν θα περνάει ούτε κουνούπι διαφοροποίησης από τα φίλτρα λογοκρισίας που θα επιβάλλει το καθεστώς. Και αυτό το μοντέλο, αυτός ο σχεδιασμός δεν αφορά μόνο τα κυβερνητικά ΜΜΕ αλλά όλο τον κλάδο. Επισημαίνουμε και πάλι ότι οι εξελίξεις στην κρατική ραδιοτηλεόραση θα παγιώσουν τον εργασιακό μεσαίωνα παντού. Σε όλα τα ΜΜΕ.
Από την άλλη βέβαια η εξέλιξη της μικρής και ευέλικτης ΔοΤης ραδιοτηλεόρασης είναι κόλαφος για τους “δοτούς” που έτρεξαν να συνταχθούν με το καθεστώς. Κάποιοι εξ αυτών θύμωσαν και νιώθουν προδομένοι διότι δεν χωράνε, κάποιοι ίσως να αλλάξουν εκτιμήσεις και να αναθεωρήσουν ειλικρινά τη στάση τους και κάποιοι όπως φαίνεται, συνηθισμένοι σ” αυτό, θα επιλέξουν υποκριτικά την νέα κωλοτούμπα.

Εντάξει να υπάρξει ενότητα. Ναι όλοι μαζί αλλά σε τι; Αυτοί που μέχρι χθες βρίζανε δεν μπορούν να γίνουν σε μία νύχτα συναγωνιστές. Κατ αρχάς οι “δοτοί” θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια για να βγουν συμπεράσματα. Οπότε μη βιαζόμαστε να λέμε όλοι μαζί γιατί δεν γνωρίζουμε προθέσεις και διαθέσεις.

Οι συνελεύσεις άλλωστε πάντα ήταν ανοιχτές. Δεν έκλεισαν ποτέ. Ιδού η Ρόδος να αναλάβουν ευθύνες και θέση και απέναντι στα διευθυντικά παπαγαλάκια που παραμένουν λυσσασμένα στο πλευρό του “χοντρού και του λιγνού” της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας τώρα πρέπει να ξεδιπλωθεί με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλη την πόλη με το σύνθημα “ανοιχτή και πάλι η ερτ3 για την ενημέρωση και την κοινωνία”. Καλό το πρόγραμμα καλό και το σινεμά, καλή και η παρουσία στα κτίρια και οι συναυλίες. Δεν φτάνουν. Χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια, χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτικοποίηση, χρειάζεται μαζικοποίηση του αγώνα, χρειάζεται παρουσία μέσα στην κοινωνία, καθημερινή και επίμονη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου