Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Εως και 22.000 απολύσεις προωθούνται στη «Lufthansa»

Ως αποτέλεσμα του πακέτου εξοικονόμησης και διάσωσης, η «Lufthansa» ενδέχεται να καταργήσει έως και 22.000 θέσεις εργασίας. Μετά από συνάντηση με τα γερμανικά συνδικάτα Ufo, ver.di και VC, η «Lufthansa» δήλωσε ότι χρειάζονται 22.000 λιγότερες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μετά την κρίση, ενώ μέχρι στιγμής γινόταν λόγος για την κατάργηση περίπου 10.000 θέσεων...
Από παλιότερες κινητοποιήσεις εργαζομένων της «Lufthansa»
Μάλιστα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης εκβιάζει ανοιχτά με ψευτοδιλήμματα τους εργαζόμενους. Οπως είπε εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να απολυθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι από τους 137.000 υπαλλήλους, το κόστος προσωπικού θα πρέπει να...
μειωθεί σημαντικά για την περίοδο της κρίσης. Εως τις 22 Ιούνη θα πρέπει να έχει καταλήξει με τα συνδικάτα σε μειώσεις μισθολογικού «κόστους». Αυτό είναι απαραίτητο για να εγκρίνουν οι μέτοχοι το κρατικό πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ (ένα από τα μεγαλύτερα στη γερμανική ιστορία), είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Κάρστεν Σπορ.
Πάνω απ' όλα, οι μέτοχοι θα πρέπει να εγκρίνουν αύξηση κεφαλαίου κατά 25%, έτσι ώστε το κράτος να έχει μερίδιο 20% στην εισηγμένη εταιρεία, λέει ο όμιλος στους εργαζόμενους.
Δηλαδή το τεράστιο πακέτο βοήθειας από το γερμανικό κράτος, με χρήματα του γερμανικού λαού, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, αντίθετα η μείωση του μισθολογικού και μη «κόστους» αποτελεί προϋπόθεση για τη ...διάσωση του ομίλου.
Μάλιστα, η εταιρεία, ασκώντας τρομοκρατία μέσω των χιλιάδων απολύσεων, επιδιώκει εκτεταμένη εκ περιτροπής εργασίας και ΣΣΕ «προσαρμοσμένες στην κρίση», προκειμένου να κάνει όσο το δυνατόν ...λιγότερες απολύσεις.
Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Λι
Η Κίνα «πρέπει να ανοίξει την αγορά της και να μεταχειριστεί με δίκαιο τρόπο τις ξένες εταιρείες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε τηλεδιάσκεψη με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Οι γερμανικές εταιρείες επιδιώκουν καλύτερη πρόσβαση στην Κίνα και μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου για επενδύσεις, ενώ αντιδρούν στις υψηλές κρατικές επιδοτήσεις από την κινεζική κυβέρνηση, οι οποίες «διαστρεβλώνουν τον ανταγωνισμό». Βέβαια, αντίστοιχα μέτρα προστασίας των γερμανικών ομίλων, που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, παίρνει όλο και πιο έντονα και η γερμανική κυβέρνηση.
Η Μέρκελ «τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω βήματα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην αγορά, την αμοιβαιότητα και την ίση μεταχείριση ξένων εταιρειών», ενώ «η ολοκλήρωση μιας φιλόδοξης επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτήν τη διαδικασία». Οι διαπραγματεύσεις για μια επενδυτική συμφωνία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και έξι χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος.
Η Μέρκελ δήλωσε στον Λι ότι η Γερμανία, που αναλαμβάνει την εξαμηνιαία εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλη, θέλει ελεύθερο, πολυμερές και βασιζόμενο σε κανόνες εμπόριο, καθώς και έναν ενισχυμένο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, σύμφωνα με την καγκελαρία.
Οι Γερμανοί μεταποιητές εξαρτώνται από τις αλυσίδες ζήτησης και εφοδιασμού από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας τους. Μέρκελ και Λι αναφέρθηκαν σε τρεις συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ Κινέζων και Γερμανών εταίρων πριν από την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη συνεργασία τους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, επενδυτικά και εμπορικά θέματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως οι δημόσιες προμήθειες, και παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου