Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ώρες ευθύνης για τον μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό πολιτικό συνασπισμό με στόχο την πολιτική εξουσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Στις χθεσινές εθνικές εκλογές, αυτός που κέρδισε, ΔΕΝ ήταν η πολιτική αφού διεξήχθησαν σε ένα περιβάλλον στο οποίο περίσσευε η απελπισία, η οργή και το ανάθεμα των ανθρώπων.

Γι’ ακόμη μία φορά το μετεκλογικό σκηνικό διαμορφώνεται με οδηγό την διαμαρτυρία, την δικαιολογημένη ίσως διάθεση για εκδίκηση και την τιμωρητική ψήφο, και όχι με καταλύτες την ολοκληρωμένη πολιτική χειραφέτηση των Ελλήνων πολιτών, ΚΑΙ την αποφασιστικότητά τους να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους και την πατρίδα.

Η Ελληνική κοινωνία δεν βρήκε την δύναμη να δραπετεύσει από τις λογικές της πολιτικής ανακύκλωσης και της αναζήτησης διαχειριστών που είναι «κατασκευασμένοι» να κινούνται στο περιβάλλον της ίδιας καταστροφικής, αδιέξοδης και εθνοκτόνου πολιτικής που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, ΔΕΝ είναι ελπιδοφόρο, και προφανώς  ΔΕΝ συμβάλει στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την θετική πολιτική διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η μερική καταδίκη της εθνομηδενιστικής αντίληψης της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κορυφαίος εκφραστής, ήταν μια αυθεντική αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία ωστόσο παρέμεινε εγκλωβισμένη στις...
Συμπληγάδες του δικομματικού πολιτικού εκβιασμού και ως εκ τούτου, ΔΕΝ μετουσιώθηκε σε θετική ψήφο για μια άλλη πολιτική, ικανή να αμφισβητήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ την μειοδοσία, την δουλοπρέπεια, τον ραγιαδισμό, και την προσχηματική καθυπόταξη της χώρας στις απαιτήσεις των δυναστών και των υποτιθέμενα "στρατηγικών" μας συμμάχων.

Όπως και στις Ευρωεκλογές, έτσι και στις Εθνικές εκλογές, κυριάρχησαν τα αδιέξοδα, οι αυταπάτες, και η νοσηρή δικομματική αντιπαράθεση. Μια σειρά από παράγοντες δηλαδή, που καθήλωσαν τον πολιτικό διάλογο στα επουσιώδη, και εγκλώβισαν την κοινωνία σε ψευδεπίγραφα διλήμματα που δεν οδηγούν πουθενά.

Η καταστροφική πολιτική αντίληψη που έφερε στην πατρίδα μας μνημόνια, δουλοπρέπεια και μειοδοσίες, δεν ηττήθηκε. Τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν, παραμένουν πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό, σε ένα περιβάλλον όμως ακόμη πιο πιεστικό για τους πολίτες, περισσότερο αβέβαιο για την Οικονομία, περισσότερο ασταθές για την ευρύτερη περιοχή, και εν τέλει περισσότερο απειλητικό για την ίδια μας την πατρίδα.

Θετική εξέλιξη ωστόσο αποτελεί το γεγονός, της επίσης αυθεντικής αντίδρασης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ενεργοποίησε τις πολιτικές της άμυνες απέναντι στο φασισμό, γύρισε την πλάτη στην πατριδοκάπηλη δημαγωγία του, και εν τέλει ΔΕΝ επέτρεψε να ξαναμπεί στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσαυγίτικης εγκληματικής συμμορίας.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είχε προειδοποιήσει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, πως «Η προαναγγελθείσα προκήρυξη εθνικών εκλογώνδεν αποτελεί νίκη του Ελληνικού λαού. Δεν είναι μια δυναμική επιλογή που την επέβαλε με την στάση του, και φυσικά, δεν είναι κανενός είδους "άσσος στο μανίκι" ενός πρωθυπουργού που τελεί υπό κατάρρευση, και το μοναδικό που τον απασχολεί είναι οι όροι της πολιτικής του επιβίωσης, αλλά ένα ακόμη διαχειριστικό τερτίπιπροσυμφωνημένο και εν πολλοίς επιβεβλημένο από τους δυνάστες, μέσα από το οποίο επιδιώκεται να εγκλωβιστεί η κοινωνία στις γνωστές αυταπάτες, σε πέτσινους πανηγυρισμούς, σε καινούρια αδιέξοδα, και σε μια παραλυτική λογική που θα διασφαλίσει στο πολιτικό σύστημα τον χρόνο που του είναι απαραίτητος, για την γενικευμένη πολιτική και οργανωτική του ανασύνταξη». Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε… Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ευοδωθεί τελικά το εφιαλτικό τους σχέδιο...

Η κυβερνητική εναλλαγή που συντελέστηκε, θα επανενεργοποιήσει και πάλι το γνωστό παραμύθι της «καμένης γης» για να διαλύσει ότι απέμεινε από την ζωή των ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή, οι πιέσεις των ισχυρών θα κλιμακώνονται προκειμένου να αποσπάσουν κρίσιμες εθνικές υπογραφές που θα αποδομήσουν πλήρως την υπόσταση της χώρας.

Γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη, μεγάλη ευθύνη έχει και το πολιτικό περιθώριο των κάθε λογής ιδεοληπτικών και πατριδοκάπηλων μορφωμάτων, που στο πλαίσιο της αποτυχημένης τους προσπάθειας να χειραγωγήσουν τμήματα του πληθυσμού, συνέβαλαν στην εκτεταμένη απαξίωση της πολιτικής στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είχε προειδοποιήσει ΚΑΙ γι’ αυτήν την εξέλιξη και από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στα φαινόμενα του πολιτικού εκφυλισμού, αποκαλύπτοντας τους πρωταγωνιστές, τις ανίερες σκοπιμότητες και τον απολύτως συστημικό τους ρόλο.

Ο πολιτικός αφανισμός διάφορων πατριδοκάπηλων και καιροσκοπικών μορφωμάτων που συντελέστηκε, οφείλεται μεταξύ άλλων ΚΑΙ στην διαρκή όσο και αταλάντευτη προσπάθειά μας, να αποκαλύψουμε τον πραγματικό τους ρόλο σε αυτή την «περίεργη» ιστορική εποχή. Δεν ενδώσαμε στα κελεύσματα όλων αυτών που μας καλούσαν να αφήσουμε στο απυρόβλητο της πολιτικής κριτικής, τους κάθε λογής πολιτικούς τσαρλατάνους που επιδίωξαν να "κάνουν παιχνίδι" στις πλάτες των ανθρώπων, καπηλευόμενοι την οργή, την αγανάκτηση και φυσικά την περιορισμένη πολιτική εμπειρία.

Ωστόσο δεν έχουμε αυταπάτες. Το σύστημα διαθέτει ΚΑΙ τα μέσα... ΚΑΙ τις εφεδρείες... ΚΑΙ κυρίως την αποφασιστικότητα να παρεμβαίνει συστηματικά και θα προσπαθήσει και πάλι να διεμβολίζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, και να εκτρέψει κάθε σοβαρή απόπειρα για την οργάνωση της πολιτικής τους αντίστασης.

Πολύ δε περισσότερο τώρα, που η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από αυτές τις εκλογές, θα είναι μια κυβέρνηση περιορισμένης διάρκειας ή οποία θα οδηγηθεί σύντομα σε κατάρρευση υπό το βάρος κρίσιμων εθνικών υπογραφών που θα κληθεί να παραχωρήσει, αλλά και πράξεων μειοδοσίας στις οποίες θα συρθεί την επόμενη περίοδο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ… Μα πάνω απ’ όλα ΕΥΘΥΝΗ. Τα διδάγματα της περιόδου που πέρασε, υπήρξαν πολλά και σημαντικά, και ουδείς δικαιούται πλέον να τα προσπεράσει.

Η μάχη για μια συντονισμένη, ισχυρή πολιτική απάντηση με Δημοκρατική και Πατριωτική ταυτότητα ΔΕΝ δόθηκε καν, ΟΥΤΕ και αυτή τη φορά, και αυτό προφανώς βρίσκει την εξήγησή του…
  • Σε όλα ΔΕΝ κάναμε ενώ θα έπρεπε να γίνουν…
  • Σε όλα όσα ανεχτήκαμε ενώ ΔΕΝ έπρεπε να ανεχτούμε…
  • Στις ψευδαισθήσεις που συντηρήσαμε για στρεβλές λογικές και νοσηρές παρουσίες, ενώ θα έπρεπε να έχουμε ανοίξει μόνιμο και ισχυρό μέτωπο απέναντι σε όλα αυτά.
Οι μάσκες έπεσαν όμως. Και αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι με την αλήθεια και τους κανόνες, ΔΕΝ μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Τουλάχιστον ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί, από όλους όσους θα ήθελαν να υπάρξει η αναγκαία κοινή, σοβαρή, και πολιτικά υπεύθυνη προσπάθεια, που θα μπορούσε να εμπνεύσει την κοινωνία να σηκωθεί όρθια και να πάρει στα χέρια της τις τύχες της χώρας. Η συνέχιση αυτού του παιχνιδιού, σημαίνει πλέον συνενοχή, γι’ αυτό και ο καθένας οφείλει να συναισθανθεί το πραγματικό μέγεθος των ευθυνών του .

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», θεωρεί ως μόνη ικανή και αναγκαία επιλογή, την επαναφορά του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ το οποίο είχαμε απευθύνει ΚΑΙ την επομένη των ευρωεκλογών, σε συλλογικότητες, πολιτικούς σχηματισμούς, και μαχόμενους πολίτες. Όλους αυτούς που τοποθετούνται απέναντι στο σύστημα της εξάρτησης, της υποταγής, της δουλοπρέπειας και της μειοδοσίας.

Καλούμε ακόμη μια φορά τους πάντες (με εξαίρεση τους γνωστούς πατριδοκάπηλους, τυχοδιώκτες, και όλους όσους απέδειξαν με την δράση τους και την ανεύθυνη στάση τους πως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι οι προσωπικές τους ατζέντες και όχι η συλλογική υπόθεση) σε μία ευρύτατη μαχητική συνάντηση, ΧΩΡΙΣ προαπαιτούμενα… ΧΩΡΙΣ ηγεμονισμούς… ΧΩΡΙΣ… τις παραδοσιακές εμμονές που δηλητηρίασαν κάθε προγενέστερη προσπάθεια.

Σε μια συνάντηση, με υψηλή εθνική στόχευση, της οποίας το αποτέλεσμα μπορεί κατά την γνώμη μας να διασφαλιστεί με τρεις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις.
  • Πρώτον: Ο συνεκτικός κρίκος αυτής της προσπάθειας, θα είναι μια ισχυρή και αμιγώς πολιτική ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Σαφής… Λιτή… Κρυστάλλινη… Χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις…
  • Δεύτερον: Καθολική, προκαταβολική και αμετάκλητη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ, από κάθε αντίληψη ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ… Από κάθε ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ...
  • Τρίτον: Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, θα τεθεί προσωπικότητα αδιαμφισβήτητου κύρους, και με αδιαμφισβήτητες πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες. Ενώ όλοι εμείς, θα αναλάβουμε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΗΘΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ δέσμευση να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια, και με στόχο να οδηγήσουμε τον μεγάλο Δημοκρατικό Πατριωτικό Συνασπισμό στο βάθρο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με την κοινωνία πρωταγωνιστή και θεματοφύλακα των εξελίξεων.
Αθήνα 8 Ιουλίου 2019

Η ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου