Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τα χρυσόβουλα ενός πολιτικού τσαρλατάνου

Έτσι… Στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί η μπαρούφα που είχε αποδέκτη μια περιορισμένη ομάδα αφελών, σύμφωνα με την οποία μπαρούφα θα μπορούσε ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, το ποσόν των 197 δις ευρώ, αντί να δοθεί ως «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» στις τράπεζες, να πιστωθεί στους λογαριασμούς των πολιτών ως «ΕΙΣΟΔΗΜΑ» και έτσι να χeστούμε όλοι στο τάληρο…


Επιστρατεύεται και άλλη μπαρούφα, σύμφωνα με την οποία: "Η Τράπεζα της Ελλάδας από μόνη της έχει το δικαίωμα δημιουργίας χρήματος σε ευρώ από το πουθενά, με «πράξεις έκτακτης παροχής ρευστότητας»”.

Και μάλιστα για να γίνει πιστευτή η μπαρούφα, ο εν λόγω αντιγραφάκιας παραπέμπει στο 4ο πρωτόκολλο της Συνθήκης της Λισαβόνας με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο «δεν περιορίζει αυτό το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματοδότηση των τραπεζών».

Προφανώς αυτό το γατόνι του πολιτικού καιροσκοπισμού, έχει υπ όψιν του κάτι που δεν έχουμε εμείς. Έχει υπ όψιν του πως...
η Ευρωζώνη, η ΕΚΤ, η ΤτΕ και το ΕΣΚΤ, αποδέχονται και τον ΑΜΕΣΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ δηλαδή κατ ευθείαν στους πολίτες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και πρώτα απ όλα για λογαριασμό τους.

Θα συνιστούσαμε πάντως στο εν λόγω γατόνι, αντί να πετά ρουκέτες προς πάσαν κατεύθυνση και να παραφράζει κατά το εκάστοτε δοκούν τα αυτονόητα, να ρίξει μια ματιά στο καταστατικό του «Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών» κατ’ αρχήν και δευτερευόντως αλλά απαραίτητα ΚΑΙ στο καταστατικό της ΤτΕ. Έτσι ενδέχεται να κατανοήσει πως από την ημέρα που το ευρώ υποκατέστησε το Εθνικό νόμισμα, η ποσότητα ακόμη και των εκδιδόμενων από την ΤτΕ κερμάτων, τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ.

ΥΓ1: Το πρόβλημα βέβαια, δεν είναι πλέον οι ρουκέτες του ημιμαθούς καιροσκόπου, αλλά η προθυμία με την οποία καταπίνουν ότι σερβίρεται οι αφελείς.

ΥΓ2: Βρε παιδιά μπείτε στον κόπο να σκεφτείτε το αυτονόητο. Αν τα πράγματα ήταν όπως τα λέει ο μπαρούφας, τότε γιατί να βγούμε από την Ευρωζώνη βρε αστέρια. Στην ευρωζώνη να μείνουμε μέχρι να πνιγεί ο Ήλιος στη θάλασσα.
  • Σκληρό νόμισμα θα έχουμε…
  • Θα χτυπάμε και μια ένεση ρευστότητας της τάξης των 200 δις ετησίως κατ ευθείαν στους λογαριασμούς των πολιτών κι άλλα τόσα δις το ΑΕΠ μας…
Τι άλλο θέλουμε να γίνουμε ο παράδεισος του πλανήτη ΟΕΟ;

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου