Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Όχι... Δεν νίκησε η πολιτική... Η κοινωνία παραμένει αιχμάλωτη της απελπισίας.

Μπαίνουμε στο χαλαρό 24ωρο και κάτι πριν ανοίξουν οι κάλπες. Θα αντιμετωπίσουμε ΚΑΙ με χιούμορ αυτό που πρόκειται να έρθει. ΚΑΙ με μπηχτές τον τσαρλατανισμό που παραμένει αμετανόητος. Κυρίως όμως οφείλουμε να σκεφτούμε αυτό που έρχεται...
Το αποτέλεσμα προδιαγράφει ψήφο με φυσιογνωμία οργής, αγανάκτησης, ψευδαίσθησης λύτρωσης... Μια από τα ίδια δηλαδή, με εκείνα που βιώσαμε στην πλέον αυθεντική τους εκδήλωση την πρώτη περίοδο των μνημονίων, και δεν οδήγησαν πουθενά...
  • Οι λαοί δεν κερδίζουν κερνώντας ικανοποίηση το θυμικό. 
  • Κερδίζουν μονάχα αν αναγκάσουν τους δυνάστες τους να αισθανθούν ανασφαλείς και φοβισμένοι...

Αυτό ΔΕΝ θα έχει συμβεί στις 8 του Ιουλίου. Γιατί στις 8 Ιουλίου ΔΕΝ θα έχει νικήσει η πολιτική αλλά η απελπισία. Αυτή αλυσοδένει τα χέρια των ανθρώπων και τριγυρίζουν μόνιμα γύρω από τις δοκιμασμένες και πλήρως αποτυχημένες πολιτικές.

Οι κρίσιμες εθνικές υπογραφές περιμένουν πρόθυμους να...
τις εκχωρήσουν, και η επιλογή μας να αναδείξουμε αυτούς που θα τις εκχωρήσουν και όχι την πολιτική δύναμη που θα τις αρνηθεί, μας καθιστά συνενόχους στο έγκλημα σε βάρος της ίδιας μας της πατρίδας.

Τα προσχήματα για να επέλθει σαρωτικός ο νέος κύκλος της δυστυχίας έχουν ήδη δοθεί. Η επιλογή μας απλώς νομιμοποιεί τους αυριανούς δήμιους.

Οφείλουμε λοιπόν να σκεφτούμε...
Για αυτά που δεν κάναμε...
Για όλα όσα ανεχτήκαμε...
Για όλα όσα συνένοχοι όντες επιτρέψαμε να πάρουν την θέση της πολιτικής...
Αυτή η παρέλαση των τσαρλατάνων που δεν ενέπνευσε και παρέδωσε και πάλι την κοινωνία αιχμάλωτη στα αδιέξοδά της, δεν ήταν θέλημα Θεού αλλά αποτέλεσμα της ανοχής και της ανευθυνότητάς μας.
Τώρα ξέρουμε όλα όσα δεν κάναμε ενώ έπρεπε να τα κάνουμε, καθώς κι εκείνα που ανεχτήκαμε ενώ είχαμε υποχρέωση να σταθούμε απέναντί τους, απόλυτοι και κατηγορηματικοί.
Αυτά που θ αλλάξουμε στην συμπεριφορά μας από Δευτέρα, θα είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο με τον οποίο εισπράξαμε το μήνυμα της ήττας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου