Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Για έναν μεγάλο Δημοκρατικό Πατριωτικό Συνασπισμό με στόχο την πολιτική εξουσία.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, δεν συνιστά βήμα σε μια ελπιδοφόρα κατεύθυνση, και προφανώς το εκλογικό του αποτύπωμα, δεν συμβάλει στην αναζήτηση θετικής πολιτικής διεξόδου για την χώρα.

Οι χθεσινές εκλογές, κατέδειξαν αδιέξοδα… Ανέδειξαν κινδύνους… Και φυσικά επιβεβαίωσαν πως η  πολιτική νοσηρότητα είναι παρούσα, δηλητηριάζει επικίνδυνα την πολιτική ζωή, και καθηλώνει μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, σε αδιέξοδες λογικές και επικίνδυνες αυταπάτες.

Η καταστροφική πολιτική αντίληψη που έφερε στην πατρίδα μας μνημόνια, δουλοπρέπεια και μειοδοσίες, δεν ηττήθηκε. Τα πολιτικά κόμματα που την υπηρέτησαν, παραμένουν πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό. Το πολιτικό τοπίο βέβαια, μπορεί να ξεκαθάρισε σε έναν βαθμό από αποπροσανατολιστικά, παρασιτικά  και υβριδικά πολιτικά μορφώματα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι μια προσωρινή, ασταθής και αναστρέψιμη κατάσταση.

Η Ελληνική κοινωνία δεν βρήκε την δύναμη να δραπετεύσει από τις λογικές της πολιτικής ανακύκλωσης και της αναζήτησης διαχειριστών που είναι «κατασκευασμένοι» να κινούνται στο περιβάλλον της ίδιας καταστροφικής, αδιέξοδης και εθνοκτόνου πολιτικής που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία.

Η προαναγγελθείσα προκήρυξη εθνικών εκλογών στα τέλη του Ιουνίου, δεν αποτελεί νίκη του Ελληνικού λαού. Δεν είναι μια δυναμική επιλογή που την επέβαλε με την στάση του, και φυσικά, δεν είναι κανενός είδους "άσσος στο μανίκι" ενός πρωθυπουργού που τελεί υπό κατάρρευση, και το μοναδικό που τον απασχολεί είναι οι όροι της πολιτικής του επιβίωσης.

Η προκήρυξη των εκλογών, είναι ένα ακόμη διαχειριστικό τερτίπι, προσυμφωνημένο και εν πολλοίς επιβεβλημένο από τους δυνάστες, μέσα από το οποίο επιδιώκεται να εγκλωβιστεί η κοινωνία στις γνωστές αυταπάτες, σε πέτσινους πανηγυρισμούς, σε καινούρια αδιέξοδα, και σε μια παραλυτική λογική που...
θα διασφαλίσει στο πολιτικό σύστημα τον χρόνο που του είναι απαραίτητος, για την γενικευμένη πολιτική και οργανωτική του ανασύνταξη.

Και όλα αυτά, συντελούνται σε μια εποχή που τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την χώρα… Οι πιέσεις κλιμακώνονται… Γεωπολιτικές ανατροπές ενορχηστρώνονται... Και καινούριες μειοδοσίες βρίσκονται στα σκαριά.
  • Αυτό το βρώμικο σχέδιο που σύντομα θα εξελιχθεί σε εφιάλτης, δεν πρέπει να  επιτρέψουμε να ευοδωθεί…
  • Αυτή την επιχείρηση εγκλωβισμού του Ελληνικού λαού σε αδιέξοδες αυταπάτες, έχουμε πολιτική υποχρέωση να την ακυρώσουμε. Και...
  • Αυτό το οποίο εμποδίστηκε να αναδειχτεί μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο κυριάρχησαν οι κραυγές και η νοσηρότητα, έχουμε υποχρέωση να το επιβάλλουμε.  

Ο δρόμος για την ελπίδα πρέπει να ανοίξει. Και για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε κατεύθυνση πολιτική, για την μαχητική συνάντηση και την δημιουργία του μεγάλου Δημοκρατικού Πατριωτικού Συνασπισμού που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο λαός μας.

Αυτήν την φορά δεν υπάρχει χώρος για μισόλογα, για προσχήματα και υπεκφυγές…

Η ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», καλεί συλλογικότητες, πολιτικούς σχηματισμούς, και μαχόμενους πολίτες. Όλους αυτούς που τοποθετούνται απέναντι στο σύστημα της εξάρτησης, της υποταγής, της δουλοπρέπειας και της μειοδοσίας.

Καλούμε σε μία ευρύτατη μαχητική συνάντηση, ΧΩΡΙΣ προαπαιτούμενα… ΧΩΡΙΣ ηγεμονισμούς… ΧΩΡΙΣ… τις παραδοσιακές εμμονές που δηλητηρίασαν κάθε προγενέστερη προσπάθεια.

Σε μια συνάντηση, με υψηλή εθνική στόχευση, της οποίας το αποτέλεσμα μπορεί να διασφαλιστεί με τρεις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις.
  • Πρώτον: Ο συνεκτικός κρίκος αυτής της προσπάθειας, θα είναι μια ισχυρή και αμιγώς πολιτική ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Σαφής… Λιτή… Κρυστάλλινη… Χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις… 
  • Δεύτερον: Καθολική, προκαταβολική και αμετάκλητη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ, από κάθε αντίληψη ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΥ… Από κάθε ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ...
  • Τρίτον: Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, θα τεθεί προσωπικότητα αδιαμφισβήτητου κύρους, και με αδιαμφισβήτητες πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες. Ενώ όλοι εμείς, θα αναλάβουμε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΗΘΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ δέσμευση να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια, και με στόχο να οδηγήσουμε τον μεγάλο Δημοκρατικό Πατριωτικό Συνασπισμό στο βάθρο της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με την κοινωνία πρωταγωνιστή και θεματοφύλακα των εξελίξεων.
Η ΠΓ τέλος χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καθώς και όλους τους αγωνιστές που εξελέγησαν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, και εκφράζουμε την πεποίθησή μας για την συνεπή αγωνιστική και πρωτοπόρα στάση τους, στους μεγάλους αγώνες που είναι μπροστά...

Αθήνα 27 Μαΐου 2019

Η ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου