Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από τις εξελίξεις στην Ευρωπαική Ένωση και το χρέος και όχι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας...

Οι εξελίξεις στο χρέος και όχι οι Ευρωεκλογές θα φέρουν πρόωρες εκλογές εκτιμά ο Κουτσούμπας

Σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, ο κ. Κουτσούμπας, κάλεσε...
σε αποδυνάμωση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι κόμματα που υπερασπίζουν την στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων. Κάλεσε επίσης., σε ενίσχυση της πρότασης του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία, μετατροπή σε λαϊκή περιουσία του ορυκτού πλούτου, της βαριάς βιομηχανίας και αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θεωρεί το πλεόνασμα «ματωμένο» καθώς βγήκε από την φοροληστεία, τις περικοπές στην κοινωνική πολιτική και τις απολύσεις εργαζομένων και ότι «στην καλύτερη περίπτωση να δώσουν ορισμένα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, την στιγμή που μετατρέπουν όλο τον λαό σε φτωχό».

Σχετικά με την εκτίμηση του ΚΚΕ για εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «νέο ΠΑΣΟΚ», είπε ότι «μας αρκεί η πρότασή του για το δημόσιο χρέος - αλά ΔΝΤ, τα περί παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μαζί με τον ΣΕΒ, αλλά χώρια απ' τους εργαζόμενους, η υποψηφιότητα για την Κομισιόν.»
Αναφορικά με την Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση που γεννιέται και θρέφεται από το σύστημα, πρόσθεσε ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν οδηγεί αυτόματα σε συσπείρωση στο λαϊκό κίνημα και επέρριψε ευθύνες σε όσους κάλυψαν και ανέχτηκαν την Χρυσή Αυγή, ταυτόχρονα με την κάλυψη στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, καθώς και σε όσους πρόβαλλαν την θεωρία των δύο άκρων και τον αντικομουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου