Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ

Για όσους πιστεύουν οτι στην Τουρκία η δημοκρατία κυβερνά  και οτι την Βαριοπούλα την σχεδίασαν Στρατιωτικοί εναντίον της Ελλάδος χωρίς οι πολιτικοί να γνωρίζουν κάτι…

The fresh leak gives yet another headache to the government three days before crucial local polls.

Ήρθε η διαρροή απο την συνάντηση στο Τούρκικο ΥΠΕΞ που ουτε λίγο ,ούτε πολύ ο Νταβούτουγλου και οι λοιποί σχεδίαζαν προβοκάτσια εναντίον της Συρίας για να βρούν  αφορμή να εισβάλουν σε μια κυρίαρχη Χώρα. Απο νωρίς είχαμε επισσημάνει απο αυτό εδώ το μετερίζι οτι οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να...
  εκμεταλευτούν τον τάφο του Σουλειμάν και να στήσουν μια προβοκάτσια ...Ούτε βέβαια η κατάρριψη του  Συριακού μαχητικού  ήταν τυχαία

Σε πεντάλεπτη ετοιμότητα Τούρκικα F-16 για την «προστασία» του τάφου του Σουλεϊμάν

Η τουρκική κυβέρνηση  συγκλονίστηκε  μετά από την καταγραφή και την διαρροή της πιο  σημαντικής συνάντησης υψηλού επιπέδου ασφάλειας στη Συρία που διέρρευσαν μέσω του YouTube στις 27 Μαρτίου, και ορκίστηκε να επιβάλει το «βαρύτερο πρόστιμο» για τους δράστες αυτών των «προδοσία».
Στο ηχητικό , ακούγονται ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χακάν Γκιουλέρ, να συζητάνε -με πρόφαση τις απειλές της IŞİD κατά του τάφου του Σάχη Σουλειμάν- την βοήθεια που παρέχεται στους τζιχαντιστές στην Συρία, όπως και για μια στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

Ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χακάν Γκιουλέρ, κάνει λόγο για εξοπλισμό 1000 ανταρτών, ενώ ο Χακάν Φιντάν λέει πως σε περίπτωση που γίνει κάποια επιχείρηση σε βάρος της IŞİD, θα αρχίσουν να σκάνε βόμβες μέσα στην Τουρκία και ομολογεί πως τα σύνορα δεν ελέγχονται.
«Αυτές οι «συμμορίες της προδοσίας είναι οι εχθροί του κράτους και του λαού μας». Οι δράστες αυτής της επίθεσης με στόχο την ασφάλεια του κράτους και του λαού μας θα βρεθούν  στο συντομότερο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να παραδοθούν στη δικαιοσύνη για να τους επιβληθεί βαριά τιμωρία…. Αυτή η ύπουλη επίθεση με στόχο τη Δημοκρατία της Τουρκίας θα πρέπει να διακοπεί «, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, σε γραπτή δήλωσή του αργά το βράδυ  την 27 Μαρτίου.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε επίσης έντονα την διαρροή  στην προεκλογική του εκστρατεία στην Ντιγιαρμπακίρ την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «ανηθικότητα και προστυχιά.»  Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον  Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα  «Hizmet» , για τη διαρροή και επανέλαβε την  δέσμευση της κυβέρνησής του να «περπατήσει στο κρησφύγετο τους.»

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Νταβούτουγλου χαρακτήρισε την κίνηση ως ανοιχτή κήρυξη πολέμου ενάντια στο κράτος και το λαό της, σε δήλωσή του αργά την Πέμπτη .
Στην Άγκυρα ο εισαγγελέας αρμόδιος για τη δίωξη εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά της συνταγματικής τάξης ξεκίνησε αμέσως έρευνα σχετικά με την κατηγορία της κατασκοπείας …
Η δίωξη θα πραγματοποιηθεί από τον Εισαγγελέα Fethi Şimşek, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών (TIB).

Με «Hi-tech συσκευή η καταγραφή
Καταγράφηκε η συζήτηση της κατάστασης της ασφάλειας στη Συρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση γινόταν στο γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ξεκίνησε επίσης μια εσωτερική έρευνα μετά τη διαρροή και έκανε έρευνες  και μέσα στις εγκαταστάσεις .
Οι φωνές της καταγραφής πιστεύεται ότι ανήκουν στον επικεφαλής της  Εθνικής Υπηρεσίας  Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan, τον υφυπουργός Εξωτερικών Feridun Sinirlioglu και  τον Αναπληρωτής Αρχηγό  του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Gürel.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από πηγές, η εγγραφή αποτελείται από μια συνομιλία μεταξύ τεσσάρων υπαλλήλων στο γραφείο Νταβούτογλου πριν από την έναρξη της επίσημης συνάντησης με τη συμμετοχή των περισσότερων πολιτικών και στρατιωτικών  στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνάντηση πιστεύεται ότι καταγράφεται από ένα hi-tech συσκευή που επιτρέπει στους δράστες να καταγράψουν μια συνάντηση σε απόσταση λίγων μόλις εκατοντάδες μέτρα. Η εγγραφή είναι η τελευταία σε μια σειρά από διαρροές, η οποία έχει γίνει ένα τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, την παραμονή των τοπικών κάλπες στις 30 Μαρτίου.

Η Διαρροή θύμωσε  τον Πρόεδρο  Gül
Ο Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ συναντήθηκε με την ΜΙΤ στις 27 Μαρτίου, μετά την κυκλορία των υποκλοπών, αλλά η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που το ανέφερε στην  Hürriyet Daily News. Η εγγραφή συζητήθηκε μεταξύ και των άλλων θεμάτων, σύμφωνα με την πηγή !

Ο  Πρόεδρος Gül  πήγε να «σκάσει από τον θυμό», λόγω της την είδησης ​​ότι μια  βασική συνάντηση ασφαλείας καταγράφηκε  και διέρρευσε η συνομιλία στην κοινή γνώμη.
Αλλά οι φήμες ότι θα καλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) για έκτακτη συνεδρίαση   διαψεύστηκαν  από την Προεδρία !
Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι η διαρροή  ήρθε για  να αποδείξει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου  λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να κυβερνήσει τη χώρα. » Τα πιο απόρρητα  δεδομένα της πολιτείας μπορούν εύκολα να διαρρεύσουν . Γιατί; Επειδή δεν έχετε φροντίσει για το κράτος και τους πολίτες. Το μόνο πράγμα που σκέφτηκε  ήταν να σύρει την Τουρκία να έρθει σε πόλεμο με τη Συρία «, είπε στους δημοσιογράφους αργά την Πέμπτη.

ΥΠΕΞ : Διαστρέβλωσαν το Περιεχόμενο Με δήλωση του ΥΠΕΞ   επιβεβαίωσε τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση όσον αφορά την κατάστση στο τάφο του  Σουλεϊμάν Σαχ , αλλά είπε ότι η διαρροή του περιεχομένου ήταν «διαστρεβλωμένο».
«Είναι μόνο μια «άσκηση»,  των σχετικών θεσμικών οργάνων για την πραγματοποίηση αξιολογήσεων για να υπερασπιστεί ένα κομμάτι της πατρίδας υπό τρομοκρατική απειλή,» προσθέτοντας ότι η συνάντηση επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τουρκίας για να υπερασπιστεί τόσο τον τάφο  όσο και του  στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο στρατιωτικό φυλάκιο.
Εν τω μεταξύ, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε απαγόρευση των μέσων ενημέρωσης για τη μετάδοση της διαρροής της καταγραφής και του περιεχομένου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου