Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ - ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΤΕ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Ματίας Μορς: Τα συμφωνηθέντα ως έχουν ή τίποτα..

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTh2Tx0JOzQM5g4wFdpTJwHCZrgrGwT1lCp6MUqK372x1Ihg5g3HQ

Ο Ματίας Μορς, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Οικονομικών στην οποία τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν ισχύσουν τα συμφωνηθέντα...
για το γάλα θα αναιρεθεί η συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με την τριμερή. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει ότι "δεν έχει δει κανένα τέτοιο email", ενώ εναντίον του έστρεψαν τα βέλη τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, εξαιτίας της υπόθεση του γάλακτος.

Ο Μιχάλης Κασσής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη και ότι, αντίθετα, δεν μπορεί να βγάλει άκρη ούτε με τον Κ. Χατζηδάκη ούτε με τον Α. Σκορδά.

Ο Νίκος Σηφουνάκης κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι «αντί να δώσει την πραγματική μάχη με τους εγχώριους μεσάζοντες από την παραγωγή στο ράφι, ώστε να πέσει η τιμή στον καταναλωτή, επέλεξε να συνθλίψει τους εγχώριους παραγωγούς». Πρόσθεσε δε ότι «τελικά χάρη στη έντονη πίεση και την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που ασκήθηκε, έγιναν οι αναγκαίες αλλαγές, που όμως εδώ και καιρό θα έπρεπε ως ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα να έχουμε επιδιώξει και όχι να ερχόμαστε στο παρά ένα, αναστατώνοντας την κοινωνία». Ακόμη είπε ότι «δεν πρέπει, δεν μπορεί, ούτε ως παράταξη, ούτε ως βουλευτές, να σιωπούμε και να στοιχιζόμαστε πίσω από άκρατες νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπουργών της ΝΔ, που στόχο έχουν να στηρίξουν τα μεγάλα μονοπώλια, θυσιάζοντας την παραγωγική μας βάση».

Από την πλευρά του, ο Θάνος Μωραΐτης άσκησε κριτική, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία και εξευτελισμό των βουλευτών, και ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξέφρασε τις διαφωνίες του για το θέμα των φαρμακείων, τονίζοντας ωστόσο ότι «θα πρυτανεύσει αυτό που λέει η ΚΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου