Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΦΑΓΕΙΟ - ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι της Τρίτης... 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScp6Xg8BCIJGXLX5H1Kf4jYD1MzBLh_44IW489mmnCSf3G8P8m

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς ενημέρωσε ήδη τους 27 πρέσβεις της ΕΕ ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Αθήνα. Κατόπιν αυτών, αναμένεται...
η επίσημη ανακοίνωση του κειμένου τεχνικής συμφωνίας, καθώς και δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο κοινωνικό μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς ενημέρωσε τους 27 πρέσβεις της ευρωπαϊκής ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τριμερή σε έκτακτη μυστική συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος το ύψος του ψευδώς αποκαλούμενου κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, με το οποίο συμφωνεί και η τρόικα. Η δήλωση αναμένεται στις 14:00.

Το ποσό του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος το οποίο είναι άγνωστο ακόμα και το οποίο θα δοθεί για κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κινείται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ ένα άλλο μέρος θα χρησιμοποιηθεί για «μαξιλάρι» για το 2014, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την επίτευξη του στόχου του προϋπολογισμού για πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, ένα μέρος πρωτογενούς πλεονάσματος λέγεται ότι θα δοθεί για την κάλυψη του κόστους από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, (Τι δεν κατάλαβες??? το ματωμένο πλεόνασμα που δημιούργησες εσύ χρησιμοποιείται για να χαριστεί η είσφορά του εργοδότη σου) η οποία θα κοστίσει πανάκριβα στα ασφαλιστικά ταμεία και επομένως στις συντάξεις,ενώ ένα άλλο μέρος για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.
Ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης διεξήχθη το πρωί της Τρίτης, απόντος του Πολ Τόμσεν που αναχώρησε από την Ελλάδα και αντικαταστάθηκε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Γουές Μακ Γκρού. Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και ο Γ.Στουρνάρας.
Τρία δύσκολα θέματα εμπόδισαν και την Δευτέρα τη συμφωνία: οι ομαδικές απολύσεις, για τις οποίες η τρόικα επέμενε να καταργηθεί με νόμο το βέτο του υπουργού Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο, με την τρόικα να ζητά ποσοτικό προσδιορισμό τους για το 2015 και το κοινωνικό μέρισμα, από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου