Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΗΔΙΕΣ… ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Όχι γιατί σ αυτό τον πλανήτη δε δικαιούνται να υπάρχουν και αφελείς. Σαφώς και το δικαιούνται. Αλλά όταν η αφέλεια αναγορεύεται σε «πολιτική ανάλυση» και τολμά να περιφρονεί την αλήθεια με τρόπο προκλητικό, τότε η πουτάνα η αλήθεια εκδικείται πάντα τους βιαστές της...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το ακούσαμε και αυτό…
Επειδή λέει η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική υποδομή και βάσεις στο Ουκρανικό έδαφος, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απόπειρα του ΝΑΤΟ να εισροφήσει την Ουκρανία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Καλέ τι μας λέτε…
Έτσι παραμυθιάζατε τον κόσμο για το σωτήριο ρόλο των Αγγλικών βάσεων στην Κύπρο η παρουσία των οποίων τελικά δεν απέτρεψε την εισβολή και την κατοχή του νησιού από τον Αττίλα.

Ακούτε παιδάκια…
Δεν παίζει αυτό το παραμυθάκι. Ο Πούτιν όταν έπρεπε να κινηθεί προληπτικά και να αποτρέψει τετελεσμένα, δεν το τόλμησε. Τώρα μπροστά του έχει δύο επιλογές:...
  • Η πρώτη είναι να συμβιβαστεί με μια μικρή λωρίδα Γης που θα του εξασφαλίσει έξοδο στη Μαύρη Θάλασσα, μετατρέποντας έτσι μέρος της Κριμαίας σε ένα μικρό Γκουαντανάμο για λογαριασμό του Ρωσικού ναυτικού. Και…
  • Η δεύτερη είναι να αποφασίσει - παρά το όποιο τίμημα - να δώσει τη μάχη και όποιον πάρει ο Χάρος. Το να του εκχωρηθούν αμαχητί τα προνόμια που εξασφάλισε στην περιοχή εξ αιτίας των συμφωνιών που προσυπέγραψε σε παρελθόντα χρόνο, καλύτερα να το ξεχάσουν όλοι αυτοί που ανακάλυψαν στο πρόσωπο του Πούτιν τον μέντορα των Εθνών.

Αν το ΝΑΤΟ καταφέρει να ενσωματώσει αμαχητί την υπόλοιπη Ουκρανία, καρφάκι δε του καίγεται για το εάν η Ρωσία θα έχει τον έλεγχο μιας λωρίδας Γης για την εξυπηρέτηση των ναυτικών της αναγκών, από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ θα έχει εξασφαλίσει αυτό που ήθελε. Δηλαδή… Ζωτικό χώρο στο μαλακό υπογάστριο των Ρώσων δια παν ενδεχόμενο.

Το παιχνίδι στην Ουκρανία είναι ευρύτερα γεωπολιτικό και ως εκ τούτου δε συμπιέζεται σε μια τεχνοκρατική υπόθεση διαχείρισης μιας λωρίδας γης από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Γι αυτό καλό είναι να μην παραμυθιάζετε αυτοπαραμυθιαζόμενοι... Αντιλαβού ή θα περιμένετε τς εξελίξεις???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου