Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

«Σημεία των καιρών»

Σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία, τι θα γίνει; Μήπως θα πάθουμε ότι έγινε το 1974 στην Κύπρο; Μα φυσικά. Και εδώ θα αναρωτιούνται οι πανέξυπνοι: Γιατί δεν μας βοήθησε κάποιος. Θα λένε όπως κάνουν και τώρα: Φταίει ο Ρώσος, φταίνε οι ΗΠΑ και όποιος άλλος διάολος... 


Τον κακό μας τον καιρό όμως, μια που δεν μπορούμε να δούμε ούτε τη μύτη μας. Έχουμε σβήσει τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τον πρωτογενή τομέα, τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Μας έχουν στερήσει τις δουλειές μας, γιατί τις επιχειρήσεις τις πουλήσαμε σε αυτούς που εν κατακλείδι μας έχουν ευνουχίσει, μια που το μυαλό μας είναι στο χρήμα, στη διασκέδαση και στην εξουσία. 

Εξωθούμε στα ίδια λάθη και τις νέες γενιές με λανθασμένες αποφάσεις αλλά και υποδείξεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, αντί να τις κατευθύνουμε δίνοντας τα... σωστά εφόδια, είτε πνευματικά, είτε υλικά. Εμείς όμως, τη μια λάθος κίνηση πίσω από την άλλη, επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Οι επαίτες μάλιστα, χειροκροτούν και φωνάζουν όσο γίνεται πιο δυνατά. 

Ε, όχι δεν είμαστε όλοι επαίτες, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να δουλεύουν σκληρά. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε για να μην πέσουμε στα ίδια λάθη, αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου