Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ποια είναι η DHKP-C, η οποία σχετίζεται με τις εφόδους της αστυνομίας σε δύο γιάφκες;

Με την κουρδική οργάνωση DHKP-C, συνδέουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες τις εφόδους της Ελληνικής Αστυνομίας στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια. Τι είναι αυτή η οργάνωση;;;

Το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο ( Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), όπως είναι η ονομασία της είναι τούρκικο ακροαριστερό κομμουνιστικό κόμμα.
Η DHKP-C ιδρύθηκε το 1972 από τον Ντουρσούν Καρατάς και στην Τουρκία είναι παράνομη...
Το 2015, χρονιά  μέλη της είχαν πάρει όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.  Ο Κιράζ χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον...
τραυματισμό του από το περίβλημα δακρυγόνου που είχε ρίξει η αστυνομία για να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί (νοσηλευόταν 269 μέρες).
Ο 15χρονος δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις. Τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στον φούρνο για να πάρει ψωμί. Ο θάνατός του τον μετέτρεψε όμως σε μάρτυρα της αλόγιστης βίας του κράτους σε βάρος αθώων πολιτών και τα μέλη της DHKP-C, προκειμένου να απελευθερώσουν τον εισαγγελέα ζητούσαν την «ζωντανή ομολογία» των αστυνομικών που θεωρούνταν υπεύθυνοι για τον θάνατο του 15χρονου. Η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση για την απελευθέρωση του ομήρου αλλά όλα πήγαν στραβά και ο Εισαγγελέας πέθανε.
Η οργάνωση έχει κάνει κατά το παρελθόν πολλές βομβιστικές επιθέσεις  κατά της τουρκικής αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας και της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Τον Μάρτιο του 2015 πολλά ήταν τα τούρκικα μέσα που έκαναν λόγο για ανοιχτή γραμμή των τρομοκρατών της DHKP-C με την ηγεσία τους στην Ελλάδα. 
Κατά την διάρκεια της ομηρίας του Τούρκου εισαγγελέα  τούρκικα ΜΜΕ έγραψαν πως κατά τη διάρκεια της απαγωγής και μέχρι το τραγικό τέλος της, οι δύο ένοπλοι άνδρες είχαν ανοιχτή γραμμή με συντρόφους τους στην Ελλάδα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν συλληφθεί τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Γκύζη.
Τον Ιούνιο του 2014, τρία άτομα (δύο άντρες μία γυναίκα) συνελήφθησαν στα Εξάρχεια, και αυτή τη φορά ήταν άτομα τουρκικής καταγωγής και είχαν να κάνουν με τη δράση της οργάνωσης DHKP-C στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου