Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ψήφισμα καταγγελίας και συμπαράστασης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΛΕΡΟΥ  ΚΑΙ  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Προς Περιφέρεια Κρήτης

 1. Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο
 2. Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλειο
 3. Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης  Πρόεδρο κ. Κουράκη Ιωάννη



Τις δύσκολες αυτές ώρες που η ακριτική νησιωτική Ελλάδα, κάνει ένα τιτάνειο αγώνα, αντιστεκόμενη στους υποβολιμιαίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την εγκατάσταση κλειστών (βλ. μόνιμων) δομών φιλοξενίας στα εδάφη της, χωρίς την έγκρισή της και χωρίς να...
υποστηρίζεται κάποιο βιώσιμο σχέδιο απεγκλωβισμού της από την κλιμακούμενη και ασφυκτική, πλέον, ροή αναξιοπαθούντων αλλοεθνών, εμείς σαν Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους νησιώτες συνέλληνες και ενώνουμε τις φωνές μας για να υποστηρίξουμε το δίκαιο αγώνα τους.

Οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από την επικίνδυνη συμπεριφορά των λαθρομεταναστών οι οποίοι διαπράττουν ληστείες, βιαιοπραγίες, εκβιασμούς και καταστρέφουν την περιουσία των πολιτών στα νησιά μας. Καθώς είναι γνωστό η Ελλάδα μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση με 40.000 αυτοκτονίες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ και οι άνεργοι μας ανέρχονται σε 1.500.000 από τους οποίους μόνο οι 150.000 δικαιούνται επίδομα ανεργίας, ενώ για τους λαθρομετανάστες συγκροτείται και ξεχωριστός ΟΑΕΔ με επιδόματα τέκνων υψηλά!  Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι οι πολιτικές που ασκούνται στο μεταναστευτικό αποβαίνουν σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού. Επίσης, διαπιστώνουμε ότι καταστρατηγούνται οι νόμοι και το σύνταγμα όπως με την παράνομη χωρίς χαρτιά και έλεγχο είσοδο των μεταναστών-λαθρομεταναστών. 

Η υφαρπαγή της περιουσίας και πρώτης κατοικίας των πολιτών μας χωρίς να είναι δική τους η ευθύνη, τους οδηγεί στο να χάνουν τα σπίτια τους για να εγκατασταθούν οι λαθρομετανάστες. Ένα τέτοιο γεγονός καταστρατηγεί τα δικαιώματα των συμπολιτών μας! Τέλος, τα ήθη και έθιμα μας, η ορθόδοξη πίστη και τα σύμβολα του Ελληνισμού δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό από τους λαθρομετανάστες. αφού εκκλησίες καίγονται, εικόνες αμαυρώνονται και παραδόσεις αμφισβητούνται. Όλα αυτά  οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς τα εθνικά μας θέματα, καθότι παραχωρώντας γη και ύδωρ με την προοπτική «ενσωμάτωσης» στον κορμό της ελληνικής επικράτειας αλλοεθνών, θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα να παίξουν τον υπονομευτικό ρόλο της υποκίνησης μειονοτικών δικαιωμάτων και αποσχιστικών τάσεων.

Αυτή την προδοτική στάση δε θα ανεχτούμε να τη βλέπουμε να υλοποιείται στους συμπολίτες μας των ανωτέρω περιοχών, αλλά και όλης της Ελλάδας! Προειδοποιούμε τους ανωτέρω Κρητικούς φορείς ότι δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες καταστάσεις στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως την δημιουργία Hot spot. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες και συνδικαλιστικές ενέργειες μέχρι την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας του Κρητικού- Ελληνικού λαού.  

Τέλος, απαιτούμε από την Ελληνική πολιτεία να διαφυλάξει τα σύνορα της κλείνοντας τα, μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση, να απελάσει τον κύριο όγκο των λαθρομεταναστών και να ορθώσει το ανάστημα λέγοντας εμπράκτως ΟΧΙ στις διεθνείς πολιτικές και στις εμπόλεμες συρράξεις που καθιερώνουν τις προσφυγικές- λαθρομεταναστευτικές- μεταναστευτικές ροές.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Παγκρήτιος Σύλλογος Υποστηρικτών των Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών.

Ηράκλειο, 27-2-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου