Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Κυνισμός – Ρεαλισμός – Αδιέξοδη πολιτική απεραντολογία

Παρατηρώντας σχόλια και αναρτήσεις φίλων που αναφέρονται στις εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται με το Ουκρανικό και χωρίς βεβαίως να έχουμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε την χρησιμότητα κάποιας από τις τοποθετήσεις που διατυπώνονται, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μην αδικείτε κανέναν κύριοι, επιστρατεύοντας ως μέτρο για την στοιχειοθέτηση της κριτικής σας, την δική σας αντίληψη περί ανθρωπιάς. Δεν είναι λιγότερο άνθρωποι όσοι επιχειρούν να δουν και λίγο πιο πέρα από το «προϊόν» που επιμένει να «πουλάει» η μιντιακή επικοινωνιακή καταιγίδα.

Το Ουκρανικό έχει ευρύτερες και ιστορικές αιτίες που το δημιούργησαν και αυτές δεν αναδεικνύονται με αναθέματα και αφορισμούς για την «απανθρωπιά» ενός «αδίστακτου φονιά που εισέβαλε και δολοφονεί» ανεξέλεγκτα. Πολύ δε περισσότερο οι συνέπειες του Ουκρανικού, θα είναι ευρύτερες, πολύ πιο ευρείες ακόμη και από αυτές καθ’ εαυτές τις αιτίες που το δημιούργησαν και το ανατροφοδοτούν. Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία…

Αυτές τις παραμέτρους προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με την αρθρογραφία μας, θεωρώντας πως το κυρίαρχο πρόβλημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ - είναι η φυσιογνωμία του νεο-ψυχροπολεμικού κόσμου… Είναι το εάν τελικά η ζωή θα μας παραδώσει... 

μετά την λήξη των εχθροπραξιών, έναν κόσμο ανταγωνιστικό μεν αλλά περισσότερο ισορροπημένο ή μια κόλαση πολύ πιο επικίνδυνη και απειλητική από την κόλαση του Μεσοπολέμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτά τα ζητήματα δεν προσεγγίζονται με όρους Κατηχητικού, με όρους ΜΚΟ και με εργαλείο μια γενικόλογη πολιτική απεραντολογία για φονιάδες και θύματα. Άλλωστε αυτό παράγει ο πόλεμος και η γενικευμένη αποσταθεροποίηση. Θύματα και καταστροφή…

Κι αυτό που λέμε,  ΔΕΝ είναι κυνισμόςΕίναι η επίγνωση ενός κινδύνου, που αν δεν μας απασχολήσει σοβαρά σήμερα… Εάν ως κοινωνία δεν απαιτήσουμε να υπάρξει ένας υπεύθυνος, ισορροπημένος, σοβαρός και εθνοκεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός, τότε η επόμενη μέρα θα φέρει πολύ μεγαλύτερη καταστροφή και πολύ περισσότερα θύματα.

Είναι απαραίτητο  να το κατανοήσουμε αυτό. Και το κυνήγι  μαγισσών δεν μας βοηθά να προσεγγίσουμε με νηφαλιότητα την μεγάλη εικόνα.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου