Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ψεκασμένο πασπαρτού σχολίων... Αξίζει να το δείτε

 

  • Κωστής
     Θα πρότεινα αγαπητέ Κωστή να μην αποστασιοποιείστε τόσο εύκολα από την "ψεκασμένη" μάνα (όπως την λες), διότι ο ψεκασμός σε πείσμα της συνήθειας, ΔΕΝ έπεσε από τον ουρανό. Το περιβάλλον των αντιλήψεων που συντηρήσατε ΕΣΕΙΣ τον εξέθρεψε και αυτά τα φαινόμενα ακραίου ψεκασμού, δεν είναι κάτι διαφορετικό από την εκτρωματική εξαλλαγή τους...                      

    Επειδή λοιπόν η διαδικασία της μετάδοσης δεν υπόκειται σε αυθαίρετους αυτοσχεδιασμούς δικούς μου ή δικούς σου, αλλά συναρτάται από... πολύ συγκεκριμένους φυσικούς κανόνες, καλό θα είναι να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα...
    ή την διευκόλυνε η μη σωστή εφαρμογή ενός μέτρου…
    ή περπάτησε πάνω σε φαινόμενα κοινωνικής ασυνειδησίας…
    ή προκύπτει ως αποτέλεσμα συνδυασμού και των δυο.
    Εάν σου βρίσκεται τέταρτη εκδοχή θα σε παρακαλούσα να μας την υποδείξεις.
    Ο Κούλης ήθελε να αξιοποιήσει την ευκαιρία της πανδημίας για να φέρει σε πέρας συγκεκριμένο συμβόλαιο… ΚΑΙ για την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης ΚΑΙ για την διευκόλυνση του αφελληνισμού των μεγάλων τουριστικών φιλέτων αλλά ΚΑΙ για εκτεταμένες ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις κλπ.
    Η πανδημία ήταν το πρόσχημα. Χρειαζόταν όμως δυο πράγματα ακόμη: Το απαραίτητο άλλοθι, αλλά και τα πρόθυμα εργαλεία να του το προσφέρουν.    
    Το άλλοθι στήνεται πάνω στους αριθμούς της φρίκης. Τα πρόθυμα εργαλεία όμως, είναι όλοι όσοι με την στάση τους, με την δήθεν μαγκιά τους και την αντικοινωνική συμπεριφορά τους συνέβαλαν σε ένα ψευτο lock down μηνών, για μια υπόθεση που αρκούσε να εφαρμοστούν μέτρα για διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Ένα πραγματικό lock down ενός μήνα, αρκούσε για να καθαρίσει η χώρα. Πραγματικό όμως… Όχι lock down με τις επιχειρήσεις κλειστές αλλά με χιλιάδες κόσμου να σουλατσάρει και με τους δρόμους σε διαρκές μποτιλιάρισμα.
    Είδες κανέναν απ όλους αυτούς τους σουλατσαδόρους, «αρνητές» και επαναστάτες της σχισμένης μάσκας, να ασχολείται με τα κρίσιμα πολιτικά στοιχήματα του Κούλη; ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ… Με πόκεμον και μάσκες καταγίνονταν.                                                                                                                                Προκήρυξη σωματείου δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους, αλλά στην διακίνηση φόρμας μηνύσεων, συνταγών με αντιβιώσεις και λοιπές αηδίες ήταν πρώτοι.
    Για όλους αυτούς, οι 9000 νεκροί της πανδημίας είναι παράπλευρη απώλεια, αλλά η μία νεκρή γυναίκα για την οποία τελικά δεν ενοχοποιείται το εμβόλιο, είναι πρόβλημα και γύρω από τον θάνατό της στήθηκαν σενάρια επί σεναρίων.
    Για όλους αυτούς, η μάσκα σηματοδότησε την περιστολή της Δημοκρατίας, αλλά η προκλητικά αντικοινωνική τους συμπεριφορά, ήταν το απαύγασμα της Δημοκρατίας. Για την Δημοκρατία που τσακίζεται στους τόπους της δουλειάς δεν έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην φραπεδιά είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι αυτήν την Δημοκρατία μιλάμε; Σε αυτήν υποκλινόμαστε;;;
    Σε όλους αυτούς, φταίει ο τρόπος υπολογισμού των κρουσμάτων και τα πολλά τέστ. Ξεχνούν όμως ότι ο αριθμός των νεκρών ανθρώπων δεν προκύπτει από λάθη στην αλγεβρική εξίσωση αλλά προσμετράται με σφραγισμένα φέρετρα γεμάτα ανθρώπους που δεν θα ήθελαν να πεθάνει έτσι ούτε ο εχθρός τους.
    Όλοι αυτοί που δεν έχουν δει απεργία ή συμμετοχή σε κινητοποίηση ούτε μέσα από μακαρόνι, τους πήρε δήθεν ο πόνος για την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης. Ήταν όμως οι ίδιοι άνθρωποι που τριπλοπαρκάριζαν στους δρόμους τις μέρες του lock down, απλά επειδή αυτοί ήταν οι μάγκες και οι υπόλοιποι τα κορόιδα. Η αδιαφορία τους για το δράμα των μικρομεσαίων υπήρξε χαρακτηριστική...
    3
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 1 ημ.
  • Ασε λοιπόν τους πίνακες και την Σουηδία. Οι πίνακες δεν καταγράφουν, ούτε κοινωνικές συμπεριφορές, ούτε επίπεδο κοινωνικής ευαισθησίας, ούτε μέτρο εκδηλώσεων κοινωνικής ανευθυνότητας. Δεν καταγράφουν διαφορές στον τρόπο ζωής, στις πειθαρχημένες συμπεριφορές, στο οικιστικό σχέδιο και σε δεκάδες άλλους παράγοντες που συνθέτουν το πρόβλημα στο σύνολό του.
    Μολυσματική νόσος όταν τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση ΔΕΝ μεταδίδεται. Τελεία…
    Η μολυσματική νόσος εκεί που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει ανεξέλεγκτα, κάνει πάρτι. Ξανά τελεία…
    Οι κυβερνητικές ευθύνες για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας είναι απαράγραπτες αλλά αυτό το γεγονός δεν κουκουλώνει όλα τα υπόλοιπα.
    Το πρόβλημά σας αγαπητέ μου Κωστή, δεν αφορά στα μικρά και μεγάλα κυβερνητικά λάθη. Το πρόβλημά σας σχετίζεται με μια νοσηρή αντίληψη που προσεγγίζει συνολικά το πρόβλημα με αδιέξοδο τρόπο. Περιοριστικά μέτρα δεν θέλετε… Τα τεστ σας φταίνε… Εμβόλια δεν θέλετε… Ένα απόλυτο νεοδαρβινικό μπάχαλο θέλετε και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Δεν δουλεύουν έτσι όμως οι κοινωνίες. Ούτε στην ζούγκλα.
    Αντί να απαιτήσετε να παρθούν μέτρα υπεύθυνων και τακτικότατων ελέγχων στις επιχειρήσεις, μέτρων που να διευκολύνουν την διαδικασία ανίχνευσης, ιχνηλάτησης κλπ, ταμπουρωθήκατε πίσω από το επιχείρημα της «ιωσούλας». Τι να απαιτήσεις λοιπόν όταν αμφισβητείς το πρόβλημα; Ποιες αληθινές πολιτικές να επιβάλεις όταν σύρεσαι πίσω από το παραμύθι; Απλά πράγματα είναι Κωστή.
    Πόσες φορές καταγγείλατε αυτούς που διαδίδουν ότι οι θάνατοι είναι πλασματικοί, ότι οι γιατροί δολοφονούν, ότι τα εμβόλια έχουν τσιπάκια, ότι ο σκοπός είναι να πειραχτεί το DNA των ανθρώπων, ότι οι μάσκες θα φέρουν υποξία, ότι ο ιός είναι μόλυνση που προκλήθηκε από την τεχνολογία 5G, ότι τα rapid tests τρυπούν την μεμβράνη του εγκεφάλου και τρέχουν τα ζουμιά στο δρόμο και τόσες άλλες αηδίες που σέρνονται στο διαδίκτυο;
    Να σου πω εγώ… ΚΑΜΙΑ φορά δεν καταγγείλατε τίποτε απ όλα τούτα… Σε μια αλληλουχία παραλογισμών χτίστηκε μια παρανοϊκή προσέγγιση βαθιά αντιεπιστημονική και με τον Μεσαιωνισμό σε υπερπλεόνασμα, ποντάροντας στην ευκολοπιστία των ανθρώπων.
    Αυτό κάνατε… Και για γαρνιτούρα, γυρίζετε, τρολαρετε αναρτήσεις και επιμένετε ακόμη και τώρα δυο χρόνια μετά, στην λάθος και επιλεκτική ανάγνωση των δεδομένων της Σουηδίας. Με το συμπάθειο φίλε αλλά αυτό δεν συνιστά διόλου υπεύθυνη προσέγγιση. Κι αν δεν σου λένε τίποτε οι 19 νεκροί της Μαλακάσας που νόμιζαν οι άνθρωποι ότι την είδαν Σουηδία γιατί πίστεψαν αφελώς φωνές ανευθυνότητας, τότε λυπάμαι αλλά δεν περιμένω να σου πει απολύτως τίποτε η κοινή λογική. Για σας το αφήγημα κατασκευάζει επιχειρήματα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του, αλλά αυτό δεν συνιστά ορθολογισμό σε καμιά απολύτως περίπτωση. Καλή σου νύχτα…
    4
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 1 ημ.
  •  Δεν θα καθήσω να απολογηθώ για το τι έκανε ή δεν έκανε ο καθένας. Είμαστε ενήλικοι και έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας ο καθένας για τον εαυτό του.
    Θα πρότεινα λοιπόν αγαπητέ Κυριάκο, να αφήσουμε τους πληθυντικούς "αποστασιοποιείστε" και τα συναφή, γιατί δεν είναι καθόλου έντιμο να προσπαθείς να χρεώσεις σε "εμάς" τον κάθε "ψεκασμένο". Εάν τώρα εσύ, ένας τόσο ευφυής αναλυτής, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο να τσουβαλιάζονται όσοι διαφωνούν με την αντιεπιστημονική και καταστροφική διαχείριση ενός φυσικού φαινομένου από τις επίσημες αρχές, κακώς δεν το αντιλαμβάνεσαι και ομολογώ μου προξενεί εντύπωση κιόλας.
    Από κει και πέρα και επί της ουσίας. Εφόσον καταλαβαίνεις ότι ο Κούλης δεν έχει κανένα σκοπό να αντιμετωπίσει τον ιό και έχει άλλη ατζέντα, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς τόσο σημαντικό να εστιάζεις την προσοχή σου και την κριτική σου στους καημένους και όχι στον πραγματικά επικίνδυνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε ενοχλεί η ψεκασμένη μάζα που εξακολουθεί να πιστεύει εδώ και έξι μήνες "ότι σε δύο βδομάδες θα κριθούν όλα" και η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξει τον Κούλη για να συνεχίσει την καταστροφή. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σε ενοχλεί η μαζική προπαγάνδα των εξαγορασμένων τηλεοπτικών καναλιών που επηρρεάζουν, τρομοκρατούν και αποπροσανατολίζουν την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά γίνεσαι έξαλλος με τους περιθωριακούς που επηρρεάζουν το 0,1% το πολύ.
    Για το άλλοθι τώρα που δήθεν έδωσε ο καθένας που αντέδρασε στον παραλογισμό των αποφάσεων του Κούλη, ειλικρινά απορώ με την λογική του επιχειρήματος:
    "...Το άλλοθι στήνεται πάνω στους αριθμούς της φρίκης. Τα πρόθυμα εργαλεία όμως, είναι όλοι όσοι με την στάση τους, με την δήθεν μαγκιά τους και την αντικοινωνική συμπεριφορά τους συνέβαλαν σε ένα ψευτο lock down μηνών, για μια υπόθεση που αρκούσε να εφαρμοστούν μέτρα για διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Ένα πραγματικό lock down ενός μήνα, αρκούσε για να καθαρίσει η χώρα. Πραγματικό όμως… Όχι lock down με τις επιχειρήσεις κλειστές αλλά με χιλιάδες κόσμου να σουλατσάρει και με τους δρόμους σε διαρκές μποτιλιάρισμα..."
    Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβεις ότι αυτό το "σωστό λοκντάουν" είναι ένα μυθικό πλάσμα; Πού λειτούργησε το "σωστό λοκνταουν"; Πες μου μια χώρα και σε παρακαλώ όπου εφαρμόστηκε και δεν υπήρξαν αντιδράσεις ψεκασμένων και μη.
    Δεύτερον: άλλο πράγμα το social distancing που πράγματι είναι το μόνο NPI που έχει κάποιο αποτέλεσμα και εντελώς άλλο τα οριζόντια λοκνταουν και το υποχρεωτικό κλείσιμο επιχειρήσεων, η υποχρέωτική μάσκα στα πάρκα, η απαγόρευση μετακινήσεων και όλα τα υπόλοιπα ασυνάρτητα που έχουν δει τα ματάκια μας.
    Η Νοτιος Κορέα μια χαρά εφάρμοσε social distancing χωρίς να κλείσει καμία επιχείρηση. Τα ίδια η Ιαπωνία, η Λευκορωσία, και τώρα αρκετές Πολιτείες στις ΗΠΑ που -ω του θαύματος- αν και "άνοιξαν πρόωρα" όπως έλεγαν τα εξαπτέρυγα του "κλείστε τα όλα", όχι μόνο δεν αποδεκατίστηκαν αλλά βλέπουν να μειώνονται τα κρούσματα περισσότερο από τις πολιτείες που εξακολουθούν να επιβάλλουν μάσκες και κλείσιμο των non essential επιχειρήσεων.
    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν παρακολουθείς τι γίνεται σε άλλες χώρες. Εστω και τώρα, ενημερώσου.
    Για ψάξε λίγο να δεις τι έκαναν οι Κορεάτες και δεν αποδεκατίστηκαν ενώ δεν έκαναν ούτε μια μέρα "το σωστό, το πραγματικό λοκνταουν". Και μη μου πεις ότι "αυτοί είναι πειθαρχημένοι" γιατί όταν κάποια στιγμή σκέφτηκε η Κεντρική Κυβέρνηση τους να κλείσει τους ναούς, βγήκαν στους δρόμους οι "ψεκασμένοι" και μάζεψαν 480,000 υπογραφές που ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος ο "αρχηγός".
    Και βέβαια η αντιπολίτευση στην Ν Κορέα δεν είναι υπνωτισμένη όπως εδώ, αλλά κατηγορεί στην Κυβέρνηση Moon για ολιγαρχικές πρακτικές. Και μιλάμε για περιορισμούς που μπροστά στους δικούς μας, είναι παιδική χαρά.
    "The move drew some scepticism, with opposition politicians calling the lockdown of the square an "excessive response" aimed at silencing voices critical of the Government.
    A group of citizens who took part in the August protest issued a statement accusing the Government of violating people's freedom of speech and rights to assembly."
    South Korea's defiant churches face backlash for hampering COVID-19 response
    REUTERS.COM
    South Korea's defiant churches face backlash for hampering COVID-19 response
    South Korea's defiant churches face backlash for hampering COVID-19 response
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 1 ημ.
  • Κωστής
    Kiriakos Kiriakopoulos
     Τα τραγικά αποτελέσματα της Νότιας Κορέας χωρίς λοκνταουν.
    Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "LINEAR LOG Daily new confirmed COVID-19 deaths per million people Shown is the rolling -day verage. Limited testing and lenges the attribution of the cause death means that the number of confirmed deaths may not accurate count the true number of deaths from COVID-19. Add country Our World in Data Greece 0 Jan 28, 2020 Apr 30, 2020 Source: Johns Hopkins Jan 28, 2020 Aug 2020 COVID-19 Nov 16, 2020 CHART MAP South Korea Apr 17, 2021 TABLE SOURCES CCBY Apr 17, 2021 DOWNLOAD"
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 1 ημ.
  • Κωστής
     Με συγχωρείς πολύ Κωστή αλλά όταν διατυπώνουμε άποψη επί παντός επιστητού, αλλά μια συγκεκριμένη ενότητα αντιλήψεων την προσπερνάμε ασχολίαστα, αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον χρησιμοποιούμε ως αποκούμπι την «ευνοϊκή» της αύρα. Πως μπαίνεις για παράδειγμα σε δική μου ανάρτηση (και καλά κάνεις και μπαίνεις) και σχολιάζεις ενώ την ψεκ αντίληψη της αφήνεις στο απυρόβλητο. Για σκέψου το λίγο…
    Σε βεβαιώ πάντως ότι προσωπικά δεν χρεώνω τίποτε και σε κανέναν. Το τι χρεωνόμαστε και το τι αποποιούμεθα το συναρτά αποκλειστικά και μόνο η στάση μας έναντι πάντων. Διαχωρίστε λοιπόν την θέση σας από όλους αυτούς… Τοποθετήστε τους ανοικτά απέναντί σας, τουλάχιστον με τρόπο αντίστοιχο και ισότιμο με αυτόν που τοποθετείτε την λογική και την επιστήμη… Και τότε θα έχετε μια διαφορά διακριτή. Όσο επιμένετε να λειτουργείτε ως συγκοινωνούντα (και εξ αυτού του λόγου αλληλοσυμπληρούμενα) δοχεία, μην ψάχνετε να βρείτε ποιος ταυτίζει ποιόν με ποιόν… Οι επιλογές είναι εκείνες που ταυτίζουν.
    Τον πληθυντικό πρέπει να σου πω ότι τον χρησιμοποίησα παρασυρμένος από σένα. Δική σου πρόταση είναι άλλωστε η «
    Μπράβο 
    ρε παιδιά. Βάλτε τα με την ψεκασμενη. Αυτή φταίει Αφηστε τον Κούλη ανενόχλητο να ισοπεδώσει την χώρα.»… Παρ ΄όλα αυτά όντως προτιμώ τον ενικό όταν μιλώ με ανθρώπους που γνωρίζω.
    Αν παρακολουθούσες την αρθρογραφία μου και την εν γένει στάση μου, θα είχες παρατηρήσει ότι μόνο ως μονοθεματική δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Το να έχω επίγνωση της πολιτικής, των επιλογών και της μεγάλης εικόνας την οποία υπηρετεί ο Κούλης πάντως, δεν με εμποδίζει να ενημερώνομαι και να έχω άποψη και για ένα πρόβλημα που εξ αιτίας του η ανθρωπότητα καταγράφει 3,5 εκατομ. νεκρούς και σήμερα η πατρίδα μας δεν έχει ούτε μια θέση εντατικής να καλύψει ανάγκες. Προφανώς η κυβέρνηση ευθύνεται για τις πολιτικές επιλογές της… Προφανέστατα ενοχοποιείται αφού δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα Υγείας στο σύνολό του…Προφανώς εγκληματεί από την στιγμή που δεν φρόντισε δυο χρόνια τώρα να γκρεμίσει το νεοφιλελεύθερο τέρας που αμόλησε και καταπίνει περιφερειακή υποδομή υγείας κλπ… Όμως αυτό που έφερε τις εντατικές στα όριά τους, είναι η τραγική συνύπαρξη των εγκληματικών ευθυνών με ένα πρόβλημα το οποίο εσύ αρνείσαι και αυτό Κωστή μου συνιστά παραλογισμό.
    Ποιος σου είπε ότι δεν με ενοχλούν αυτά που απαριθμείς;;; Προφανώς με ενοχλούν. Και θα πρέπει να σου θυμίσω ότι η πολιτική δεν ανακαλύφτηκε χθες μαζί με τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. Ουαί και αλίμονο όμως αν στην ροή της καθημερινότητας δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ότι το κόστος της ανεύθυνης συμπεριφοράς αποτιμάται σε χαμένες ζωές και ότι οι ανεύθυνες πολιτικές χρειάζονται κοινωνία πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένη που να απαιτήσει ειδικά δικαστήρια και όχι να σκίζει μάσκες στις πλατείες με τους παλαβιάρηδες να παριστάνουν τον αναστενάρη.
    Κατά τα λοιπά επειδή δεν είναι φρόνιμο να ξαναγράψω τα ίδια ή περίπου τα ίδια γιατί ούτε εσύ θα ήθελες ούτε και εγώ θα ήθελα να επιδοθούμε σε έναν διάλογο κωφών, θα σου πρότεινα να ξαναδείς ότι έχω γράψει στα σχόλια μου. Μιας και με ρωτάς όμως να το ξαναπώ…
    Κανένα lockdown παρωδία σε καμιά χώρα του κόσμου κανένας απολύτως δεν θα το άντεχε. Lockdown σημαίνει… ΛΟΥΚΕΤΟ σε όλα για ένα μήνα. Εξοδος μόνο για τρόφιμα και μόνο μια φορά την εβδομάδα… Για τίποτε άλλο… Lockdown σημαίνει, καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι και στηριγμένοι επαγγελματίες. Έτσι… Η χώρα θα είχε καθαρίσει… Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνολικά διαφορετική διαχείριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών… Το πρόβλημα θα είχε λυθεί… Η οικονομία δεν θα είχε καταστραφεί… Και φυσικά πολύ φθηνότερα θα είχε κοστίσει όλο αυτό στην Εθνική Οικονομία...
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 1 ημ.
  • Κωστής Lockdown με sms… Ένα τώρα γιατί θέλω τσίσα εγώ… Ένα μετά γιατί θέλει κακά το σκυλάκι… Ένα σε μια ώρα ξανά γιατί θέλει τσίσα το γατάκι… Κι ακόμη ένα στην συνέχεια για να βγάλω την κοτούλα να βοσκήσει… Και άντε ξανά φτου κι απ την αρχή για να μην πάθει το ψαράκι ψυχολογικά κλπ κλπ κλπ, δεν είναι lockdown. Eίναι κοροϊδία. Και σε αυτό φυσικά συνέτειναν τα μέγιστα οι απερίσκεπτοι και ανεύθυνοι «αρνητές».
    Τέλος βρε Κωστή μου δεν γίνεται να σας φταίνε όλα… Αυτή η στάση απέναντι σε όλα με ανυπόστατα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, να με συμπαθάς αλλά στο χωριό μου δεν την θεωρούμε στάση ευθύνης. Νοσηρή εμμονή την θεωρούμε και νομίζω δεν κάνουμε λάθος, όπως και να το δει κανείς.
    Τέλος εγώ θα επιμείνω… Οι πίνακες διαβάζονται στρεβλά όταν επιμένει κανείς να τους διαβάσει, παραβλέποντας τα περιβάλλοντα που δημιουργούν αυτό το οποίο καταγράφουν οι πίνακες. Μην το κάνετε αυτό… Είναι σαν να δίνει κανείς; Ένα υπερσύγχρονο F-35 σε ένα μωρό παιδί να το πιλοτάρει. Αυτά δεν γίνονται.
    Και δεν φταίνε οι πίνακες… Φταίνε οι εμμονές των ανθρώπων. Οι πίνακες δεν καταγράφουν τυχαία νούμερα που απλώς «πέφτουν» καθημερινά και στατιστικοποιούνται. Αποτυπώνουν συνισταμένη ΠΟΛΛΩΝ και όχι μιας μόνο παραμέτρου. Εργαλεία είναι και ΔΕΝ υποτάσσονται σε συγκεκριμένο αφήγημα.
    Και επειδή τώρα πέταξες από την Σουηδία στην Ν. Κορέα, βλέποντας και πάλι την μία πλευρά, θα μου επιτρέψεις να παραθέσω σε link το ακόλουθο άρθρο με την υπέροχη φωτογραφία που αποτυπώνει μια υπέροχη εφαρμογή του social distancing σε μια πλατεία της Αθήνας, με την ελπίδα να καταλάβεις επιτέλους ότι στην πολιτική δεν υπάρχει μιμητισμός, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να υιοθετούν φαινόμενα μιμητισμού οι υπεύθυνοι πολίτες. Την καλημέρα μου…
    • Κωστής
       Φάσκεις και αντιφάσκεις.
      "Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την πετυχημένη συνταγή της Ν. Κορέας; Μάλλον όχι. Στην Ευρώπη θα είχαν ξεσηκωθεί όλοι για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Οπότε, ας μείνουμε κάνα χρόνο κλειδωμένοι να μπατιρέψουμε όλοι μαζί, για να μην παραβιαστούν τα προσωπικά μας δεδομένα. "
      Πρώτον, όχι μόνο δεν ακολοθούμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας αλλά κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα.
      Δεύτερον, όχι μόνο παραβιάζουμε τα προσωπικά δεδομένα, αλλά προχωράμε σε μεσαιωνικού τύπου διακρίσεις εναντίον όσων δεν κάνουν τεστ/εμβόλιο κλπ.
      Και εν τέλει, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι "επειδή δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το πετυχημένο παράδειγμα της Νότιας Κορέας", δηλαδή να εφαρμόσουμε την Επιστήμη, το μόνο που μας μένει είναι να κυνηγούμε τους ψεκασμένους. δηλαδή να γυρίσουμε στον Μεσαίωνα.
      Και γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας; Μήπως γιατί είναι "ακριβό"; Δηλαδή είναι φθηνότερο το κόστος του λοκνταόυν;
      Πάσχει σοβαρά η ανάλυση Κυριάκο. Και πάσχει γιατί έχεις κάνει μια βασική παραδοχή: ότι με το λοκνταουν περιορίζεται ο ιός. Ε λοιπόν σου έχω νέα. Δεν επιβεβαιώνεται από κανένα πραγματικό δεδομένο κάτι τέτοιο. Είναι μια θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη. Και η Επιστήμη δεν αποδέχεται τίποτα εάν δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά Όσο και λογική να ακουγεται μια ιδέα, ο κριτής είναι η ίδια η πραγματικότητα. Ή μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι .
      Μια επίσης ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να σταματήσουμε να αναπνέουμε για μερικές βδομάδες. Βάζω στοίχημα ότι έτσι σίγουρα θα είχαμε μηδέν κρούσματα και θα εξαφανιζόταν ο ιος. Έλα όμως που πριν από τον ιό θα είχαμε εξαφανιστεί εμείς οι ίδιοι...
      • Μου αρέσει!
      • Απάντηση
      • 1 ημ.
  • Κωστής Οτι να ναι βρε Κωστή. Ασε να κρίνουν οι αναγνώστες αν είμαι εγώ αυτός που φασκω και αντιφασκω και ποιος είναι εκείνος που αποφευγει επιμελώς να μιλήσει για την ταμπακιέρα.
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 23 ώρ.
  • Κωστής
    Kiriakos Kiriakopoulos
     Γιατί ο,τι να ναι;
    Δεν είναι αντίφαση να λέμε ότι "στην Ευρώπη προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα" όταν σχεδιάζεται "επειδή έτσι λέει η επιστήμη" να σου επιτρέπεται να ταξιδεύεις, ή να κάνεις διακοπές, ή να εργάζεσαι μονο αν δηλώνεις το προσωπικό σου δεδομένο περί εμβολιασμού; Δεν πρέπει να επιδεικνύεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού ως "χαρτί ελευθερίας"; Για ποια προστασία μιλάμε;
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 23 ώρ.
  • Κωστής Μην το πάρεις προσωπικά Κωστή πληζ, αλλά ειλικρινά βαριέμαι να εξηγώ ότι δεν κατάλαβες απ ότι διάβασες ή ότι κάνεις πως δεν κατάλαβες για να συνεχίσεις να μην μιλάς για την ταμπακιέρα. Και ξαναλέω... Μην το πάρεις προσωπικά αλλά σ αυτήν την παραμύθα περί προσωπικών δεδομένων και άλλα κουλά, έχω απαντήσει σε σχετική μου ανάρτηση την οποία επισυνάπτω. Μην το πάρεις προσωπικά...
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 22 ώρ.
  • Κωστής
     Τι να πάρω προσωπικά; Εσύ κοινοποιείς πριν 17 ώρες ότι "δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας λόγω προσωπικών δεδομένων" και μετά από 16 ώρες κοροιδεύεις τις ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα. Μήπως διάβασα λάθος;
    Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 21 ώρ.
  • Κωστής
     Το θέμα βρε Κωστή είναι τι κατάλαβες από αυτά που διάβασες... Άστο να παει στα διάλα... Άστο...
    1
    • Μου αρέσει!
    • Απάντηση
    • 21 ώρ.
  • Κωστής
     Εγώ κατάλαβα ότι "δεν γίνεται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας " λόγω προσωπικών δεδομένων. Εάν εννοούσες άλλο από αυτό που λέει το κείμενο, σόρυ αλλά δεν το κατάλαβα.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου