Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε επτά ανήλθαν οι νεκροί διαδηλωτές από τις άγριες συμπλοκές με την αστυνομία στο Κίεβο που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης την Τρίτη... 

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2014/02/kiev_conflict.jpg

Τρεις διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες, ενώ φωτογραφίες με τις σορούς άλλων τριών να κείτονται σε δρόμο αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλο ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε απανθρακωμένα γραφεία. Τουλάχιστον 150 διαδηλωτές έχουν...
τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική αντιπολίτευση... Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Χτυπήθηκαν από σφαίρες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της αντιπολίτευσης Όλεγκ Μούσι.

http://static-enet.toolip.gr/resources/2014-02/kiev2-thumb-medium.jpg
Οι σοροί τους βρέθηκαν μέσα σε κτίριο κοντά στο Κοινοβούλιο. Αξιωματούχοι της ίδιας υπηρεσίας, αναφερόμενοι στους 150 τραυματίες, δήλωσαν ότι ακρωτηριάστηκε το χέρι ενός διαδηλωτή, ενώ άλλοι έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραυματισμούς στα χέρια και τα πόδια, κυρίως από βομβίδες κρότου. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις συμπλοκές τραυματίστηκαν 37 μέλη της. Την πληροφορία για τους νεκρούς διαδηλωτές επιβεβαίωσε και μια βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης Μπατκιβτσίνα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλοι σοβαρά τραυματισμένοι. Η Λέσια Όρομπετς, του κόμματος της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Facebook: «Οι τρεις σοροί των υποστηρικτών μας βρίσκονται στο κτίριο. Ακόμη επτά κινδυνεύουν να πεθάνουν (εξαιτίας των τραυμάτων τους)». Η ακροδεξιά οργάνωση Δεξιός Τομέας δημοσίευσε τη φωτογραφία δύο σορών διαδηλωτών στη σελίδα της στο Vkontakte.

Νωρίτερα, είχε καλέσει τους οπαδούς της να πάρουν όπλα και να πάνε στην πλατεία Ανεξαρτησίας, επίκεντρο των διαδηλώσεων, για να την υπερασπιστούν από ενδεχόμενη επέμβαση Φωτογραφία: Reuters των δυνάμεων ασφαλείας. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κάλεσε τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να εκκενώσουν το κτίριο του που έχουν καταλάβει. Τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν κοντά στο κοινοβούλιο, όπου αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες. Κατά τη διάρκεια των ταραχών, διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ και κατέλαβαν για μικρό χρονικό διάστημα την έδρα του κόμματος του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Στα τέλη Ιανουαρίου, συγκρούσεις στο Κίεβο είχαν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 500.  

Η Μόσχα καταφέρεται εναντίον της Δύσης για τη βία στην Ουκρανία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την πολιτική των Δυτικών για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής συνενοχής των δυτικών πολιτικών και των ευρωπαϊκών θεσμών, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης κλείνουν τα μάτια στις επιθετικές πράξεις των ριζοσπαστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την κλιμάκωση και τις προκλήσεις προς τη νόμιμη εξουσία», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε εκ νέου «την ουκρανική αντιπολίτευση να αποκηρύξει τις απειλές και τα τελεσίγραφα και να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση προκειμένου να επιτρέψει στη χώρα να βγει από μια βαθιά κρίση».

VETERANOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου