Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τα καταφέρατε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ - Η Τουρκία παίρνει τα πάντα κι εμείς τ @ρχιδια του Καράμπελα

Εδώ ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η κυρία Χριστοδουλοπούλου, ενώ σχεδιάζουν την... υψηλή στρατηγική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό... Μετά ήλθαν οι 800 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τώρα ήλθαν τα 2 δις στην Τουρκία, το άνοιγμα των κεφαλαίων και η γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας, εις...
βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας... 


Σύνολο 2 δισ. ευρώ για την Τουρκία ως το τέλος του έτους (ήδη έχουν εκταμιευθεί €150 εκατ.) και άνοιγμα του κεφαλαίου 33 για τις «Χρηματοοικονομικές και Οικονομικές Διατάξεις» πριν το τέλος Ιουνίου, προβλέπει η Κομισιόν στη σημερινή έκθεση αποτίμησης της συμφωνίας του Μαρτίου. Επιπλέον προβλέπει και σχεδιασμό για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης. Συγκεκριμένα, σε σχέση με την ενταξιακή διαδικασία η Κομισιόν κατέθεσε το σχέδιο κοινής θέσης σχετικά με το κεφάλαιο 33 (οικονομικές και δημοσιονομικές διατάξεις) στο πλαίσιο του Συμβουλίου, στις 29 Απριλίου, ώστε το Συμβούλιο να αποφασίσει για το άνοιγμα του παρόντος κεφαλαίου έως τα τέλη Ιουνίου. 

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες συνεχίζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό για να σημειώσουν πρόοδο σε πέντε κεφάλαια, με την επιφύλαξη των θέσεων των κρατών μελών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στον τομέα της ενέργειας. Η Κομισιόν θα οριστικοποιήσει τα έγγραφα σχετικά με το δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την κοινή θέση σχετικά με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στις 2 Μαΐου, 2016. Και η ενημερωμένη έκθεση ελέγχου της ΕΥΕΔ σχετικά με την αμυντική πολιτική του εξωτερικού και την ασφάλεια εκδόθηκε στις 20 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προτάσεις της Κομισιόν σε σχέση με τα κεφάλαια δεν προκαταλαμβάνουν τη θέση των κρατών μελών, όπως ακριβώς αναφέρει και το κείμενο της Συμφωνίας με την Τουρκία στις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου