Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Εκτεταμένα επεισόδια με τραυματίες στην Ειδομένη

Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χρησιμοποίησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ για να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης στο έδαφος της χώρας...
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ σημειώθηκαν αρκετές λιποθυμίες προσφύγων με τους εθελοντές γιατρούς να προσπαθούν να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των Σκοπιανών αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη στη...
σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων. χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι πρόσφυγες πετούν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.
Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.  Υπάρχουν επίσης αναφορές για τραυματίες. 

ΕΝΙΚΟΣ

Οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες... Έχουμε 
προειδοποιήσει

Σχετικό μας άρθρο...

Βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας για να σπρώξει τους λαθροεισβολείς σε εξέγερση (βίντεο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου