Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Στο Αιγαίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ - Με τι σχέδιο υποδέχεται η κυβέρνηση αυτή την επίσκεψη???

Το ότι η νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για το «προσφυγικό» εξελίχθηκε σε επιχείρηση - παρωδία είχε προβλεφθεί και επισημανθεί έγκαιρα  από τους πάντες...

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγαιο λαθροτου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια εμπλοκή που εξυπηρετεί κάποιον άλλο λόγο, αλλά στο θέμα των προσφυγικών ροών έχει αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα μηδενική αποτελεσματικότητα, ενώ έδωσε στην Τουρκία μία χρυσή ευκαιρία να επικαιροποιήσει και να θέσει μέσα στη Συμμαχία με εντονότερο μελάνι τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω αυτής της καταστάσεως και προκειμένου να υπάρξει πολιτική ενίσχυση - παρέμβαση, προγραμματίστηκε επίσκεψη του ΓΓ/ΝΑΤΟ, κ. Stoltenberg, το διήμερο 20 - 21 Απριλίου σε Ελλάδα και Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς αλλά και με τους συναρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, όπως άλλωστε προβλέπεται από την εθιμοτυπία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όλα καλά και προβλεπόμενα λοιπόν μέχρι εδώ! Έλα όμως που όπως μάθαμε στην επίσκεψη αυτή σχεδιάζεται και...
επιβίβαση του ΓΓ στο γερμανικό πλοίο διοικήσεως Bonn με πλου και μάλιστα με την παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Πάνου Καμμένου και Mehmet Vecdi Gönül, αντίστοιχα! Εδώ λοιπόν αρχίζουν... τα «δύσκολα» και τα μεγάλα ερωτηματικά. Πώς θα μεταβεί στο γερμανικό πλοίο ο κ. Stoltenberg καθώς επίσης ο Έλληνας και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με τη συνοδεία τους; Θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα, και αν ναι η Ελλάδα θα ζητήσει τα προβλεπόμενα Σχέδια Πτήσεων; Θα τα υποβάλουν οι Τούρκοι (σιγά να μην υποβάλουν θα μου πείτε); Τι θα γίνει εάν η Άγκυρα θέσει θέμα για να μην πετάξει ελικόπτερο από ελληνικό νησί που κατά την τουρκική αντίληψη πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, όπως δυστυχέστατα «συμμορφώθηκε» πριν από μερικούς μήνες και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Και τόσα άλλα θέματα με τα οποία η Τουρκία θα επιδιώξει να δείξει για μία ακόμα φορά ποιος κάνει… κουμάντο στο Αιγαίο!

Δυστυχώς επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακρίνεται για την προχειρότητα και ελαφρότητα με την οποία διαχειρίζεται το σύνολο των ζητημάτων που καλείται να διαχειρισθεί, γι αυτό και εκφράζουμε την αναπόφευκτη και έντονη ανησυχία μας για το πώς θα απαντηθούν στην πράξη τα παραπάνω ερωτήματα και αφορούν στην αποφυγή δημιουργίας νέων τετελεσμένων και μία νέα ακόμα πιο έντονη καταγραφή των θεμάτων που προβάλει ο τουρκικός αναθεωρητισμός στο Αιγαίο. Εκτός και εάν… εκτός και εάν λέμε, είμαστε τελικά μία… φινλανδοποιημένη χώρα όπως πολύ φοβόμαστε και θα πούμε τελικά… «ναι σε όλα».
ΥΓ. Παρεμπιπτόντως περιμένουμε ακόμα να πλεύσουν οι νατοϊκές δυνάμεις και στα Δωδεκάνησα, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου