Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Και νέα επεισόδια στη Χίο με προκλητικούς λαθρομετανάστες που κατέλαβαν το λιμάνι

Ξημερώματα και μετά από σχεδόν επτά ώρες διαπραγματεύσεων οι λαθρομετανάστες που επί σχεδόν μια εβδομάδα είχαν φύγει από το κέντρο φιλοξενίας και είχαν καταλάβει το χώρο του λιμανιού της Χίου πείσθηκαν να αποχωρήσουν...
 


Τα αίματα άναψαν το απόγευμα, όταν περί τις 19:00 Έλληνες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο...
λιμάνι και απαιτούσαν με συνθήματα οι λαθρομετανάστες να φύγουν.Απειλήθηκε πολλές φορές ένταση καθώς υπήρχαν λεκτικοί διαπληκτισμοί με τους πρόσφυγες. Μάλιστα η ομάδα των ξεσηκωμένων Ελλήνων πολιτών πύκνωσε κάποια στιγμή, έφτασε περίπου τα 150 άτομα και η αστυνομία και το λιμενικό φοβήθηκαν τα χειρότερα.

Στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη του λιμενικού, αλλά και της αστυνομίας ενώ έγινε πολύωρη προσπάθεια εκκένωσης από τον Δήμαρχο του Νησιού και τον Λιμενάρχη.

Μάλιστα δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ πολιτών και “αλληλέγγυων” ενώ οι άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας προέβησαν σε συλλήψεις ορισμένων εκ των μεταναστών που ξεσήκωναν τους υπόλοιπους προτρέποντάς τους να μην εγκαταλείψουν την περιοχή.

Τελικά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα οι λαθρομετανάστες άρχισαν να εγκαταλείπουν το χώρο και αφού λιμενικοί και αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση εκκένωσης, χωρίς τη χρήση βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου