Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Το απόλυτο ξεβράκωμα όλων σε δυο βίντεο

Αναφερόμενος στις αιτίες του προσφυγικού και το γεγονός ότι τόσο οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ, κατά τις τοποθετήσεις τους, αναφέρονταν σε διάφορες αιτίες... 


Ο Θανάσης Παφίλης, θύμισε ότι όλοι ψήφισαν και στήριξαν την απόφαση του ΝΑΤΟ για την «Νέα Μέση Ανατολή», που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004. «Όταν υπογράψατε το σχέδιο ή όταν το στηρίζατε όταν πήγε στην Ευρωβουλή, δεν γνωρίζατε τί θα έρθει;», αναρωτήθηκε υπογραμμίζοντας ότι...
μόνο το ΚΚΕ, είχε αντιταχθεί στα σχέδια αυτά και είχε δεχθεί τις κατηγορίες τόσο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι όχι μονό ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είπαν τίποτα, αλλά τώρα έρχονται να βάλουν το ΝΑΤΟ, να λύσει το προσφυγικό «Ζητάτε από τον φονιά να δώσει λύση στο έγκλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπενθύμισε την στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην αποκαλούμενη«Αραβική Άνοιξη», αλλά και το γεγονός ότι χαρακτήριζαν οργανώσεις σαν το «Ισλαμικό Κράτος», ως «δημοκρατική αντιπολίτευση», στηρίζοντας τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και της γιγάντωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Θανάσης Παφίλης, σημείωσε ότι μέσω αυτού, επανέρχεται σε ισχύ η συνθήκη«Δουβλίνο 2» της ΕΕ, που από μόνη της οδηγεί στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, περιλαμβάνει διατάξεις, που θα επιφέρουν επιπτώσεις που θα τις πληρώνει ο λαός για χρόνια. 


Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να ενσωματώσει όλες τις μέχρι τώρα συμφωνίες της ΕΕ, ιδιαίτερα την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για το Προσφυγικό.
«Με το νομοσχέδιο επικυρώνεται το άθλιο παζάρι της λυκοσυμμαχίας, που λέγεται ΕΕ, με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επιδεινώνει τις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής για ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου