Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ο εθνομηδενισμός σε αντεπίθεση

Είναι μοιραίο να υπάρχουν κι εκείνες οι φορές, που η πολιτική κριτική θα πρέπει να αντιστοιχίζεται σε πρόσωπα. Σε πρόσωπα που το σύστημα των αντιλήψεων από το οποίο εμφορούνται, και η ευκολία της προσωπικής τους μετακίνησης μέσα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, παραπέμπουν σε συγκεκριμένη «σχολή» σκέψης και δράσης…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όχι από αυτές που αξίζει τον κόπο κάποιος να μνημονεύει, να παραδειγματίζεται από το έργο τους, και να αποδέχεται το πολιτικό και αξιακό τους προϊόν... 

Αλλά από εκείνες που έχει υποχρέωση να στηλιτεύει και να το κάνει ασυμβίβαστα, σε μια εποχή που η έννοια του «πολίτη» αποδομείται συστηματικά και αφυδατώνεται από τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά της, ενώ τα χάρτινα ή πλαστικά ανθρωπάκια αποκτούν υπόσταση στο περιβάλλον ενός μεταμοντέρνου πολιτειακού χυλού, που καταπίνει όνειρα, αξίες, συνειδήσεις, οράματα και προσδοκίες.

Θέμης Τζήμας… Δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο εν λόγω «αναλυτής». Σημασία έχει ότι επανεμφανίζεται με περίσσιο πολιτικό θράσος, και με πλεονασματικό απόθεμα χαρακτηρισμών, για…
  • Να αναγορεύσει τον «ΒΑΡΟΥΦΑΚΙΣΜΟ» σε αξίωμα…
  • Να αποκαλέσει «ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ» όσους ασκούν πολιτική κριτική σε αυτό το εργαστηριακό πολιτικό δημιούργημα. Και…
  • Να προσδώσει σ αυτήν την κριτική, χαρακτηριστικά «ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ», καταφεύγοντας σε μια μπακαλίστικη αξιολογική κουτοπονηριά.
Με την ίδια βεβαίως μπακαλίστικη κουτοπονηριά, τσαλαβουτά και ο ίδιος σε μια επιπόλαια αξιολόγηση του «προγράμματος» Βαρουφάκη, αποφεύγοντας επιμελώς να ...
το χαρακτηρίσει αχταρμά, διότι επιμένει να θέλει να το αντιμετωπίζει ως ένα «χρήσιμο» προϊόν σε μια ερμαφρόδιτη πολιτική ιστορία.

Βέβαια ο κ. Βαρουφάκης, απολαμβάνοντας την στήριξη συγκεκριμένων κέντρων του συστήματος, παριστάνει τον πολιτικό, κάνει ΚΑΙ την πλάκα του, επιδιώκοντας να επενδύσει στην κρίσιμη μάζα των αφελών που παντού, πάντα και σε κάθε κοινωνία θα υπάρχει και θα είναι πρόθυμη να στηρίξει χρήσιμα (για το σύστημα) πολιτικά δεκανίκια. Αλλά αυτός είναι ο κ. Βαρουφάκης…

Ο πολλά βαρύς κ. Τζήμας, ποια ακριβώς πολιτική προσέγγιση επιχειρεί που δεν την αντιλαμβανόμαστε;

Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Τζήμας ΔΕΝ επιχειρεί κανενός είδους πολιτική προσέγγιση. Του βγαίνουν καλύτερα τα πλυντήρια και οι αφορισμοί. Βολεύουν και στο πολυπόθητο δια ταύτα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον υπέρτιτλο της τελευταίας παραγράφου στην πολιτική του πραγματεία.

Λέει λοιπόν ο κ Τζήμας πως: «Θα είναι χειρότερη η Βουλή χωρίς Βαρουφάκη»… Μην τον ρωτήσετε τον λόγο. Δεν τον ξέρει ούτε ο ίδιος για να τον στοιχειοθετήσει πολιτικά. 

  • Οσμίζεται μια πχιότητα με τον Βαρουφάκη στη Βουλή… 
  • Παθαίνει μια πχιότητα και ο ίδιος… 

Και αναλαμβάνει εργολαβικά να λειτουργήσει ως πολιτικό του δεκανίκι δεύτερης διαλογής.

Από τον τρόπο που επιχειρεί να λιβανίσει τον αντιπατριωτισμό από τον οποίο διαπνέεται, γίνεται φανερό τι είναι αυτό που λάτρεψε στον ολοκαίνουριο μέντορά του. Τον εθνομηδενισμό.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θέμης Τζήμας με την ίδια συναίσθηση ευθύνης με την οποία μας καλούσε να στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ… Μας κάλεσε μετά να στηρίξουμε ΛΑΕ… Και μας καλεί τώρα να στηρίξουμε ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.

Καλά είναι όμως τα παραμύθια… Αλλά ακόμη καλύτερο και ωφελιμότερο είναι να προσγειωθούμε στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Ο κύριος αυτός λοιπόν που τολμά να μας κατηγορήσει για ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΣΜΟ και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ, είναι ο ίδιος κύριος που σηκώνοντας ψηλά το λάβαρο του εθνομηδενισμού μέσα στη ΛΑΕ, έλεγε τα ακόλουθα τον Νοέμβρη του 2018 με διόλου ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ και διόλου ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΚΑ κίνητρα, σε ένα υπέροχο (και βαθυστόχαστο πολιτικά) άρθρο του με τον υπέροχο τίτλο: «Ξεσαλωμένοι, πατριδοκάπηλοι, φασίστες και χρήσιμοι ηλίθιοι μαθητές»

Πάμε να αλιεύσουμε ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά λουλούδια από την εν λόγω υπεύθυνη πολιτική του προσέγγιση…
  • «Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου, σχετικά με την κατάληψη του γραφείου του υπουργού παιδείας από ομάδα φοιτητών και μαθητών έγραφα ότι δεν υπάρχει τίποτε το κακό στις δυναμικές φοιτητικές και προφανώς ούτε και στις μαθητικές κινητοποιήσεις αρκεί οι σκοποί τους να μην είναι ανόητοι και τα μέσα να μην είναι δυσανάλογα προς τους σκοπούς, εφόσον φυσικά οι τελευταίοι δεν είναι έτσι κι αλλιώς ανόητοι ή και αντιδραστικοί. Οι φερόμενες ως μαθητικές κινητοποιήσεις, που υποκινούνται από χρυσαυγίτικους και άλλους ακροδεξιούς κύκλους ανήκουν σε αυτό το είδος δράσεων…»
  • «Το κρίσιμο ζήτημα όμως δεν είναι αυτή καθ’ εαυτή η προπαγάνδα της ΧΑ και των παραρτημάτων της. Είναι ότι βρίσκονται χρήσιμοι ηλίθιοι, μαθητές- λίγοι ευτυχώς αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε- που «τσιμπάνε» σε αυτήν την προπαγάνδα, λόγω του κενού ιστορικής γνώσης και πολιτικής δράσης, από τη δεκαετία του ’90 και έπειτα…»
  • «Καμιά Μακεδονία δε δόθηκε και πουθενά τα σύνορά μας δεν άλλαξαν επί δημοκρατίας. Μάλιστα απελευθερώθηκε από το Βενιζέλο, κόντρα ή έστω παρά τα σχέδια της βασιλικής δεξιάς της εποχής…»
  • «Παρεμπιπτόντως, εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα- αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει τέτοιο κίνημα στη Β. Ήπειρο, θέση που ο γράφων δε συμμερίζεται για πολλούς λόγους- δε γίνονται με τζάμπα μαγκιές από την ασφάλεια του πληκτρολογίου. Και βεβαίως κατά της αστυνομικής βίας εις βάρος του Κατσίφα μπορούν να μιλούν εκείνοι που την αντιπαλεύουν και την καταγγέλλουν παντού. Όχι οι υμνητές της…»
Αυτά λοιπόν και άλλα όμορφα έγραφε ο κ. Θέμης Τζήμας… Διόλου συμπλεγματικά… Διόλου ανθρωποφαγικά… Και πλήρη βαθυστόχαστων πολιτικών μηνυμάτων.

Για τους λάτρεις του είδους, ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε ΕΔΩ>>>

Ενώ τις ομορφιές για την Βαρουφακειάδα, θα την βρείτε ΕΔΩ>>>



1 σχόλιο:

  1. https://www.zougla.gr/politiki/article/pareti8ike-o-8emis-tzimas-stelexos-tou-pasok
    Αυτος ηταν στο πασοκ τρια χρονια μετα το κσστελοριζο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή