Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Από τις ΗΠΑ στη Βιέννη με το βλέμμα στο προσφυγικό και με πολλά "χτυπήματα στην πλάτη"

Ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στην Βιέννη αεροπορικώς από την Νέα Υόρκη έχοντας στις αποσκευές του την κατεύθυνση της κυβέρνησής του για το μεταναστευτικό όπως την αποτύπωσε σε όλες τις παρεμβάσεις του στον ΟΗΕ καθώς και στις επαφές που είχε με ξένους αξιωματούχους και ηγέτες κατά την πενθήμερη παρουσία του στις ΗΠΑ...
Αλ. Τσίπρας: Από τις ΗΠΑ στη Βιέννη με το βλέμμα στο προσφυγικό
Στην Νέα Υόρκη έγινε μία στοχευμένη προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση να διεθνοποιήσει το προσφυγικό και να ζητήσει συλλογικές απαντήσεις και λύσεις στην αντιμετώπισή του. Προς τούτο ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε...
αρκετές φορές εν είδει προειδοποίησης πως εάν η μεταναστευτική κρίση δεν αντιμετωπιστεί συλλογικά σε παγκόσμιο επίπεδο τότε θα αυξηθούν οι ξενοφοβικές και εθνικιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Χτυπώντας μ’ αυτόν τον τρόπο και ένα καμπανάκι κινδύνου στην Γερμανία όπου το 2017 θα γίνουν εκλογές με την Καγκελάριο Μέρκελ να έχει ήδη στοχοποιηθεί από μεγάλο τμήμα της κοινωνίας για την γενναιόδωρη πολιτική της στο μεταναστευτικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας προτού αναχωρήσει από τις ΗΠΑ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την διαχείριση του προσφυγικού κι επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι εντυπωσιάστηκε από την εθελοντική διάθεση των κατοίκων της Μυτιλήνης την οποία και διαπίστωσε ο ίδιος όταν επισκέφθηκε το νησί.
Από την πλευρά του και ο έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέατων Ηνωμένων Εθνών για την βοήθειά του στην προσπάθεια να αναδειχθεί το μεταναστευτικό ως διεθνές ζήτημα. Στάθηκε δε στις ειδικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος όταν φράγματα και σύρματα και τείχησηκώθηκαν σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου