Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Να υπηρετείς την πατρίδα σου και ξαφνικά να βρίσκεσαι με φυματίωση επειδή σε μετέτρεψαν σε Φιλιππινέζα των λαθρομεταναστών - Μήπως θα πρέπει να υποβληθούν μαζικές μυνήσεις???

Στη Βουλή έφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την αποκάλυψη για το θέμα της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στους στρατιωτικούς που κάνουν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο, μετά τα κρούσματα φυματίωσης που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο κέντρο...

Image

Επιτέθηκε μάλιστα στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θανάση Δαβάκη, λέγοντας πως αυτός έδωσε την είδηση. Τι πραγματικά έχει συμβεί στο Τσεπέλοβο; Στις αρχές Ιουνίου, όπως έχει γράψει το epiruspost.gr έγιναν εξετάσεις σε...

έξι παιδιά που διαμένουν στο κέντρο και βρέθηκαν θετικά στο τεστ μαντού, για τη φυματίωση. Όλα παραπέμφηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά απο εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα μισά από τα παιδιά είχαν νοσήσει και υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Το γεγονός κινητοποίησε και τη στρατιωτική Μονάδα που διαθέτει στελέχη για την λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου. 


Η εξέταση μαντού έγινε την περασμένη Παρασκευή σε ορισμένους από τους στρατιωτικούς που κάνουν υπηρεσίες στο κέντρο των προσφύγων. Από αυτούς βρέθηκαν οκτώ θετικοί στο μαντού και οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου τους παρέπεμψαν για περισσότερες εξετάσεις. 
Η δημοσιοποίηση του θέματος την Δευτέρα το βράδυ, είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί το ίδιο βράδυ η αποστολή κλιμακίου στρατιωτικών γιατρών από το 424 νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στην συγκεκριμένη Μονάδα προκειμένου πνευμονολόγος να εξετάσει όσους είχαν βρεθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή θετικοί και να παραπέμψει όσους χρειάζονταν για περισσότερες εξετάσεις. Ήδη όπως πληροφορούμαστε υπάρχουν ενδείξεις για άτομα με αυξημένο κίνδυνο. Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στο μαντού θα υποβληθούν σήμερα Πέμπτη, στην εξειδικευμένη εξέταση IGRA στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. 

Τα τεστ μαντού που έγιναν χθες, έβγαλαν άλλα έντεκα άτομα θετικά, τα οποία θα υποβληθούν και αυτά στην εξειδικευμένη εξέταση. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά για το προσωπικό και να μην υπάρχει κανένα κρούσμα φυματίωσης. Να σημειωθεί ότι παρά τις διαβεβαιώσεις πως το προσωπικό που βρίσκεται στα κέντρα προσφύγων θα εμβολιαστεί για ηπατίτιδα, και άλλες ασθένειες, το μόνο που έγινε ήταν να συνταγογραφήσουν εμβόλια στο προσωπικό και να τα παραπέμψουν να τα κάνουν μόνοι τους, στο τέλος Μαϊου, δηλαδή δυο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου