Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)! Ένταση και επεισόδια στο hot spot – Έφυγαν 250 άτομα!

Στις 12:45 σήμερα το μεσημέρι οι 560 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κρατησή τους και ζητούσαν από τους δύο (2) ΜΟΝΟ αστυνομικούς που τους φυλούσαν να τους ανοίξουν τις πόρτες προκειμένου να φύγουν...
samos_metanastes1
Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτησή τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό! μεσα σήμανε συναγερμός και δύναμη της...
αστυνομίας του λιμενικού, της Frontex αλλά και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστούν!

Δυστυχώς όμως όσο περνούσε η ώρα οι μετανάστες εκνευρίζονταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού, άλλοι προσπάθησαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη!
Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις δύο (2) ωρών περίπου, οι επικεφαλείς της αστυνομίας αποφάσισαν για την δική τους ασφάλεια, αφού υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι να ανοίξουν τις πόρτες.
samos_metanastes
Η εικόνα από εκεί και πέρα ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, αφού 250 άτομα άρχισαν ομαδικά να κατευθύνονται μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να φθάσουν με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην παραλιακή οδό!
Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι της πόλης αναστατώθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αγωνία και ανησυχία, αφού οι διαθέσεις τους ήταν αρκετά άγριες.
Αυτή την ώρα οι μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο.
Εκεί βρίσκεται ο Λιμενάρχης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο.
Η πρόθεση τους είναι να πάνε στο Λιμάνι Μαλαγαρίου περιμένοντας με την ελπίδα να περάσει κάποιο πλοίο να τους πάρει!
Πηγή: i-samos.gr

samos_metanastes2 samos_metanastes3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου