Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΠΑΝΟΥΣΗ: Πάμε σε νέα Γιάλτα με αναδιάταξη συνόρων – Ελεύθερη ζώνη το Αιγαίο

Για μια πιθανή αναδιάταξη των συνόρων με αφορμή το προσφυγικό έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει... 
EF4728BEEC04C39A842BF2DB7B2EFEA3
Ότι ο ίδιος είχε κρούσει παλαιότερα τον κώδωνα για την μεταφορά ενός εκατομμυρίων προσφύγων στην χώρα μας.«Πάμε σε ένα ζήτημα αναδιάταξης των συνόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι...
σιγά σιγά το Αιγαίο γίνεται μια ελεύθερη ζώνη, στην Ευρώπη γίνεται ένας εποικισμός και πάμε σε μια νέα Γιάλτα. Θέλει πάρα πολύ προσοχή αυτή η πτυχή» είπε ο κ. Πανούσης από τη Λαμία όπου μίλησε σε εκδήλωση.
Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα σημείωσε: «Υπήρξε αιφνιδιασμός [...] Δεν το περίμεναν πολλοί. Εγώ το περίμενα και το είχα πει ότι θα έρθει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και με έλεγαν φαντασμένο [....] Τώρα βλέπετε όλοι έχουν σηκώσει φράχτες» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Αισθάνεται κανείς ότι λειτουργούμε αμυντικά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό».
Ξεκίνησαν και πάλι να καταφτάνουν πρόσφυγες τα τελευταία 24ωρα στα ελληνικά νησιά. Λίγες ώρες πριν την πρώτη επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, και εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανεβάζοντας στα ύψη τον αριθμό των όσων βρίσκονται υπό περιορισμό -ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, στην περίπτωση της Χίου- στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Το τελευταίο 48ωρο, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι σήμερα Κυριακή στις 9 το πρωί στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 766 πρόσφυγες και μετανάστες. Πάντα στη Λέσβο, άλλοι 122 αποβιβάσθηκαν σήμερα μετά τις 9 το πρωί.
Στη Χίο αποβιβάσθηκαν 385 μετανάστες και πρόσφυγες ενώ το πρωί σήμερα παρά τους ανέμους έφτασαν άλλοι 78. Χαμηλά οι αφίξεις παραμένουν μόνο στη Σάμο όπου το 48ωρο αποβιβάσθηκαν μόλις 31 μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρά το ότι έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την 20η Μαρτίου, οπότε και άρχισε η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που διέπει την μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα όρια της Ελλάδας από τα νησιά, η Αστυνομία δίνει ακόμα εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς- που όμως κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται.
Επίσημα, λοιπόν, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη 488 προσφύγων στη Λέσβο, 219 στη Σάμο, καθώς και 24 στη Χίο, όπου μέχρι την Παρασκευή δηλώνονταν ότι δεν έχει μείνει κανένας.

Στα hot spots
Υπό περιορισμό στα hot spots των τριών νησιών, μια και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, παραμένουν: στη Μόρια της Λέσβου 3.340 και στη Σάμο 249. Στο hot spot της Χίου θα έπρεπε να βρίσκονται 2.045. Μετά όμως την έκρηξη βίας που εκδηλώθηκε την Παρασκευή και τη διαφυγή περίπου 800 ατόμων που κινήθηκαν στο λιμάνι της Χίου κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Στο hot spot βρίσκονται υπό περιφρούρηση από μεγάλη αστυνομική δύναμη περίπου 1.500 άνθρωποι. Άλλοι 300 παραμένουν στο λιμάνι της Χίου και, τέλος, περίπου 300 έχουν μετακινηθεί και διαμένουν στον ανοικτό καταυλισμό του Δήμου στη Σούδα, στην πόλη της Χίου.

Σχετικό μας άρθρο...

Δραματική επιβεβαίωση - Γιατί επιχρυσώνουν ξαφνικά ένα μπακιρένιο σούργελο???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου