Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Στην Ειδομένη ο έλεγχος έχει χαθεί - Η γραμμή αποκλείστικε και πάλι από τους εισβολείς - Κανείς δεν ξέρει τι θα ξεσπάσει τις επόμενες ώρες

Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ο 40χρονος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά το μεσημέρι στον καταυλισμό της Ειδομένης...

`Είναι τελειωμένος`! Ξεσηκωμός στην Ειδομένη για τον σοβαρά τραυματισμένο πρόσφυγα! Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες - ΒΙΝΤΕΟ
Να εδώ... Ένας "πρόσφυγας" που σέβεται τη χώρα της οποίας παραβίασε τα σύνορα
και διαχειρίζεται συνεσταλμένα την παρουσία του στον τόπο μας
Οι συνθήκες τραυματισμού του πρόσφυγα, είναι ακόμα υπό διερεύνηση από την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ωστόσο, οι πρόσφυγες που ήταν στο σημείο, είπαν ότι... 
ο Σύρος τραυματίστηκε από βαν της Αστυνομίας. Όπως θα ακούσετε να λένε στο παρακάτω βίντεο από το LiveNews, το βαν χτύπησε τον Σύρο που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.
Στο σημείο έγιναν μετά το ατύχημα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.


Ο 40χρονος πρόσφυγας που τραυματίστηκε, αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ελέγξει το χάος στην Ειδομένη με τους πρόσφυγες και πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος κατάφεραν να εισβάλλουν "πονηρές" ΜΚΟ που έκαναν κακό και εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς.

Όπως είπε για την "εισβολή" των ΜΚΟ ευθύνεται η κυβέρνηση γιατί δεν μπόρεσε να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα στην Ειδομένη και ξεκαθάρισε πως θα χρειαστεί χρόνος για "να δώσουμε μορφή στο χάος στην Ειδομένη, αλλά σιγά σιγά μπαίνει μία τάξη".
Ωστόσο, παρά την παραδοχή του για την κυβέρνηση, τόνισε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν διεθνούς επιπέδου και λήφθηκε υπόθεση ό,τι έγινε στη Γαλλία με το Καλαί, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και αιματοχυσία.

Για τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τις ΜΚΟ σημείωσε με νόημα πως μόνο 8 ΜΚΟ θα λάβουν τέτοια χρήματα, επισημαίνοντας πως μαζί με τον πρωθυπουργό προσπάθησαν αυτά τα χρήματα να τα δοθούν στο κράτος, αλλά τελικά θα δοθούν στις ΜΚΟ.
Σχετικά με τα κέντρα ταυτοποίησης αποκάλυψε πως σε αυτά θα υπάρξουν καθυστερήσεις και πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να περιμένουν 25 ημέρες για να γίνει η αποσυμφόρηση.
Σημείωσε πως αυτό που μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση είναι πως δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να γίνουν πριν από ένα μήνα, αλλά σημείωσε πως δεν μπορούσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου