Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

«Η ανατροπή του Άσαντ θα φέρει ανάλογο χάος με αυτό του Καντάφι στην Ευρώπη»

«Σχετικά με την ερώτηση κατά πόσον ο Άσαντ μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, η απάντηση είναι πως κανείς δεν μπορεί και το αναγνωρίζουν όλοι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ...
«Η ανατροπή του Άσαντ θα φέρει ανάλογο χάος με αυτό του Καντάφι στην Ευρώπη»
«Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι παίκτες στο εξωτερικό μέτωπο που ονειρεύονται να ανατρέψουν τον Άσαντ με τη βία και κάνουν τα πάντα για αυτό ακόμη και...
την υπόσκαψη των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης. Μου φαίνεται πως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Γαλλία είναι σύμφωνοι με αυτό» πρόσθεσε.

Η Ρωσία από την πλευρά της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην συμβεί η ανατροπή του Άσαντ καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κατάρρευση και άλλου κράτους και νέες προσφυγικές ροές προς Ευρώπη, όπως υποστηρίζει η Μόσχα.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην επιβληθεί στρατιωτική λύση διότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο απόλυτο χάος στην περιοχή και στην Ευρώπη, όπως συνέβη με το Ιράκ και στη Λιβύη με την ανατροπή του Καντάφι ή την Υεμένη».
«Πρέπει να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που έχουν τέτοια πλάνα» δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την αντιπολίτευση στη Συρία πως προσπαθεί να ανατρέψει εκείνη τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι μας καταλαβαίνουν πως δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές των καπρίτσιων της αντιπολίτευσης» κατέληξε ο Λαβρόφ.
TRIBUNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου