Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εποικισμού της χώρας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγο πριν την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και...

τη στιγμή που η κατάσταση σε Ειδομένη και Πειραιά είναι πλέον εκρηκτική και τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Συμπλοκές σημειώνονται όμως και στα hot spot. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη νύχτα στο κέντρο φιλοξενίας στο Χαλκειός της Χίου, με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν με τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο του νησιού. Επίσης, σοβαρές ζημιές έγιναν στο ιατρείο του κέντρου και στους χώρους καταγραφής, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυμφορηθούν τόσο ο Πειραιάς όσο και η Ειδομένη μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. «Σημασία έχει να πειστούν οι πρόσφυγες. Και σε αυτό το πλαίσιο 'επιχειρούμε' στη διαδικασία της σταδιακής ή ολοκληρωμένης εκκένωσης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ ο κ. Βίτσας.

Με tweet του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.Στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, παρεμβαίνοντας στη Διάσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 


Ο Γ.Μουζάλας υποστήριξε τη συμφωνία στο πλαίσιο της προοπτικής «να αποτελέσει την αρχή μιας λύσης, για να δώσει μορφή στο χάος», χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια συμφωνία «με μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου